Microsoft tappar stöd för Àldre versioner av Internet Explorer

Microsoft tappar stöd för Àldre versioner av Internet Explorer

Med hÀnsyn till det dÄliga rykte som Internet Explorer, troligen frÀmst pÄ grund av den tvivelaktiga kvaliteten pÄ Àldre versioner, Microsoft försöker tvinga anvÀndare att byta tillsenaste versionen i webblÀsaren. Nu har ytterligare ett steg i denna riktning tillkÀnnagivits: frÄn och med januari 2016 kommer endast den mest uppdaterade versionen att stödjas av Redmond-jÀtten, som inte lÀngre slÀpper uppdateringar för de tidigare.

LÄS OCH: HĂ€r Ă€r alla Windows-funktioner som du sĂ€kert kan inaktivera för att öka prestandan

AnvÀndare som vill fortsÀtta ta emot bugfixes och sÀkerhetsuppdatering de mÄste byta till version 11 i webblÀsaren eller till nÄgon högre version som slÀpps under tiden.

Detta drag, som för Explorer-filosofin nÀrmare den för Krom, för vilka uppdateringar till och med Àr osynliga för anvÀndaren, Àr verkligen bra för slutanvÀndare, tvingade att hÄlla sitt system i ett sÀkrare tillstÄnd, men det kan utgöra ett problem för operatörer av större nÀtverk, vilket kommer att tvingas söka efter uppdateringar oftare. Innan uppdateringssystemet Àr helt automatiserat Àr Microsofts rÄd att anvÀnda Enterprise-version webblÀsare, för att ocksÄ upprÀtthÄlla kompatibilitet med alla webbapplikationer.

Slutligen, webbutvecklare, som inte lÀngre kommer att tvingas stödja ett stort antal olika webblÀsarversioner.

GATA: GrÀnsen