Microsoft tillkÀnnager Windows 10

Microsoft tillkÀnnager Windows 10

Hoppar rakt pÄ 9 Microsoft tillkÀnnagav att nÀsta version av Windows det kommer att kallas Windows 10.

Ursprungligen kallad Windows tröskel, Windows 10 har som en sĂ€rskiljande egenskap avskiljningen frĂ„n Metro, anvĂ€ndargrĂ€nssnittet infördes för ett par Ă„r sedan och anvĂ€nds pĂ„ Windows Phone, Xbox One, Surface och Windows 8. I stĂ€llet kommer “live brickor”, som kommer att fylla Start-menyn , och en mer klassisk upplevelse som syftar till att vara anvĂ€ndbar frĂ„n bĂ„de pekskĂ€rm och mus och tangentbord. Detta bör sĂ€kerstĂ€lla ett grĂ€nssnitt som anpassar sig till den typ av enhet som operativsystemet anvĂ€nds pĂ„

Beslutet att hoppa över 9, andra Microsoft, föddes för att fÄ allmÀnheten att förstÄ att Windows 10 Àr ett sÄdant steg framÄt att det var bÀttre att hoppa över ett nummer.

Å andra sidan har Microsoft tillbringat de senaste tvĂ„ Ă„ren efter lanseringen av Windows 8 har lagt en lapp pĂ„ kritiken flammade upp pĂ„ nĂ€tet för den riktning som tagits med det nuvarande operativsystemet, som hade infört ett grĂ€nssnitt starkt kopplat till pekskĂ€rmar och grĂ€nssnitt Metro, förstör de mest kĂ€nda elementen i Windows och desorienterar allmĂ€nheten.

Microsofts idé var att göra det tydligt hur företaget rörde sig mot en enande av grÀnssnittet, samtidigt som det trycktes mot enheter med pekskÀrmar, i praktiken befann det sig att behöva backa ner, vilket Äterför nÄgra viktiga element till liv med Windows 8.1 som var borta, som knappen Start. En trend, att ÄtervÀnda till ursprung, som kommer att bli Ànnu mer akut med Windows 10, som emellertid inte vill kasta bort touch-grÀnssnittet helt, men bara för att göra det mer hanterbart Àven dÀr det inte finns nÄgon beröringskÀnslig skÀrm.

dzzp4qucyus0qf14pcn4vnptou9fg63kruh0nuxo68lvafyek1tmxb-kiy48ypzyftr-a-w2560-h1420

Windows 10 dÀrför kommer den att kombinera element i Windows 8, till exempel brickor, med vissa funktioner i Windows 7, som fortfarande Àr det mest populÀra operativsystemet för stationÀra datorer (51% i augusti), jÀmfört med 13% av Windows 8 och 8.1.

MÄlet med Windows 10 Àr att hitta ett anvÀndargrÀnssnitt som ger PC-anvÀndaren samma kÀnsla som Windows 7, utvecklas dock till ett adekvat beröringsgrÀnssnitt vid behov. PÄ vissa sÀtt dÀrför Microsoft syftar till att erövra det utbudet av datorer som kan gÄ frÄn bÀrbar dator till LÀsplatta pÄ ett ögonblick, ett segment dÀr Apple inte Àr nÀrvarande.

Nyckeln, andra Microsoft, kommer att vara Windows 10 förmÄga att identifiera enheten och justera dÀrefter. SÄ det borde kunna berÀtta om du anvÀnder Word pÄ en Ytplatta eller pÄ en dator Lenovo, och Àndra dess grÀnssnitt för att garantera dig att produktiviteten som saknas i Windows 8.

AngÄende Windows-telefon, samtalet om att gÄ tillbaka till grunderna rÀknas inte, men vi vet fortfarande inte vad förÀndringarna kommer att bli för mobilvÀrlden.

Windows 10 förvÀntas slÀppas hösten 2015, och en första version Àr nu tillgÀnglig för ett begrÀnsat antal utvecklare.

“Det Ă€r ett namn som bĂ€st resonerade med vad vi kommer att leverera”, sa Myerson.