Microsoft upptÀckte hur man kan förbÀttra tidsfördröjningen nÀr du Àr pÄ sprÄng (video)

Microsoft upptÀckte hur man kan förbÀttra tidsfördröjningen nÀr du Àr pÄ sprÄng (video)

Med den kontinuerliga spridningen av kameror som Go Pro, som kan spela in dina Ă„kattraktioner med cykel, motorcykel eller till fots, blir det en allt vanligare praxis att skapa videor i tidsfördröjning att visa sina egna idrottsföretag. TyvĂ€rr, med tanke pĂ„ den “upptagna” karaktĂ€ren av de aktiviteter som dessa kameror mĂ„ste fĂ„nga, Ă€r dessa videor ofta fula och fyllda med bilder som en gĂ„ng pĂ„skyndats verkar inte ha mycket att göra med varandra.

Forskare frÄn Microsoft de försökte dÀrför lösa detta problem genom att utveckla en algoritm kan gör skytte smidig, sÄ att du kan skapa smidiga och mycket vackrare videor.

LÄS OCH: HĂ€ngande med en hand i en höjd av 150 meter (video)

Hyperlapse, förbÀttringsprocessen som utvecklats av Microsoft, bestÄr av olika steg, som ocksÄ avsevÀrt förbÀttrar det resultat som kan uppnÄs med en traditionell videostabilisering: analys av de olika bilderna, först och frÀmst berÀknas en tredimensionell vÀg som tas av kameran och försöker gissa geometrin av de tagna formerna. Denna vÀg optimeras och förenklas sedan, och bilderna anpassas till den nya vÀgen, vilket skapar en sekvens fri frÄn stötar, plötsliga rörelser och hopp.

Till detta lÀggs mÄnga andra optimeringar, till exempel automatisk radering av bryter: frÄn din film, till exempel, kommer de ramar som tagits medan du vÀntar pÄ ankomsten av det gröna som stannat vid ett trafikljus tas bort. Dessutom modifieras bilderna för att bÀttre smÀlta in i varandra, vilket eliminerar alla grafiska artefakter pÄ grund av olika exponeringar och belysning som pÄtrÀffas under vÀgen.

I video- att följa hittar du en uttömmande förklaring om hur Hyperlapse fungerar, och mÄnga exempel som lyfter fram den enorma potential som vi mÄste erkÀnna Àr definitivt överraskande och skapar resultat som hittills bara var möjliga med fantasin.

GATA: Engadget