Microsoft vill förbÀttra de interpersonella fÀrdigheterna hos virtuella assistenter (video)

Microsoft vill förbÀttra de interpersonella fÀrdigheterna hos virtuella assistenter (video)

MÀnniskor, eller Ätminstone vissa mÀnniskor, Àr ganska bra pÄ att förstÄ hur mÀnniskor, sÀrskilt grupper av mÀnniskor, kommer att bete sig, detsamma kan inte sÀgas om IA, som ofta kÀmpar för att hantera Àven en en-till-en-konversation. Men det kan allt förÀndras tack vare Microsoft.

LÄS OCH: Fungerar Apple pĂ„ en offlineversion av Siri?

Om projektet Location Interaction visar sig vara intressant kan vi faktiskt ha robotar utrustade med sensorer som inte bara kÀnner igen fler mÀnniskor utan ocksÄ deras roller och mÄl. T.ex, en robot placerad i hotellets lobby kan ringa hissen om den ser nÄgon som tÀnker anvÀnda deneller svara pÄ frÄgor frÄn flera personer pÄ rÀtt sÀtt.

Vissa robotar kan ocksÄ dra nytta av tidigare erfarenheter, vilket ökar möjligheterna för nuvarande virtuella assistenter, t.ex. Siri, kÀnna igen dig och förutse vad du behöver. Eller en robot vet att du kommer för att du har bett en maskin som Àr ansluten till den för vÀgbeskrivning och sÄ vidare.

Naturligtvis kommer vi knappast att se dessa tekniker tillÀmpas pÄ kort sikt, men oundvikligen förr eller senare kommer vi att ha en vÀrld dÀr vi pratar oftare med en maskin Àn med en mÀnniska. Frestande va?