Microsoft vill motverka CarPlay med Windows i bilen

Microsoft vill motverka CarPlay med Windows i bilen

Microsoft har presenterat dessa dagar “Windows i bilen” det Ă€r ett projekt för att infoga ditt eget operativsystem i vissa utvalda bilar, för att hantera samtal, musik och navigering. Kort sagt en krigsförklaring mot systemet CarPlay av Äpple.

LÄS OCH: Fungerar Apple pĂ„ en offlineversion av Siri?

Projektet testas redan och anvÀnder anslutningsstandarden SpegellÀnk. Denna standard anvÀnds för nÀrvarande av vissa Nokia med Symbian och kom igen Sony Xperia Z, men om Microsoft börjar anvÀnda det Àr det mycket troligt att antalet enheter som stöder det kommer att expandera avsevÀrt.

För nÀrvarande arbetar Volkswagen, Honda, Toyota och Citroen pÄ bilar som de stöder SpegellÀnk, liksom Alpine och Pioneer.

Konceptet Windows i bilen bygger i grunden pÄ att utöka funktionaliteten hos en Windows-telefon direkt pÄ skÀrmen placerad i instrumentpanelen. FrÄn vissa bilder kan vi gissa nÀrvaron av en butik dÀr vi kan köpa apparna och ett grÀnssnitt som pÄminner mycket om Windows 8.

Inget datum Ànnu för den faktiska introduktionen av Windows i bilen (som vi hoppas kommer att döpas om), men Microsoft verkar verkligen inte vara villiga att lÀmna framtidens bilsektor i hÀnderna pÄ Apple.