Microsoft Word: de bÀsta gratisalternativen

Microsoft Word: de bÀsta gratisalternativen

Microsoft Word det Àr utan tvekan den mest kÀnda och anvÀnda skrivmjukvaran. Den som nÄgonsin har befunnit sig behöva kompilera lite text kommer sÀkert att fÄ tag pÄ detta program. Men som bekvÀmt och utbrett betalas det och i den hÀr artikeln vill vi erbjuda dig de fem bÀsta gratisalternativen till Microsoft Word.

LÄS OCH: De bĂ€sta gratis Photoshop-alternativen

1. LibreOffice (Windows, Mac OS X, Linux)

LibreOffice Àr ett skrivprogram som bakom det nÄgot daterade grÀnssnittet erbjuder mÄnga funktioner utöver de grundlÀggande, som inkluderar hantering av Word-filer (.doc, .docx), fördefinierade mallar för bokstÀver och dagordningar och export av PDF-filer.

Detta projekt hÀrrör frÄn en split, som Àgde rum för fyra Är sedan, frÄn OpenOffice, ett liknande alternativ som du kan prova om LibreOffice inte helt övertygar dig.

libreoffice

Ladda ner LibreOffice

Ladda ner OpenOffice

2. Google Drive (webbgrÀnssnitt)

Google Dokument / Drive Àr den tjÀnst som erbjuds av Big G som integrerar mÄnga verktyg för att skapa dokument, Àven med en komplex struktur, frÄn ett webbgrÀnssnitt och utan behov av nedladdning.

Fördelarna med denna plattform Àr alla som Àr relaterade till molnteknik, vilket gör att du kan komma Ät dina filer frÄn vilken enhet som helst som kan ansluta till nÀtverket, ocksÄ tack vare applikationer för större mobila system.

google-enhet

Google Drive / Docs

3. AbiWord (Windows, Linux)

AbiWord Àr en textredigerare som, Àven om den har en bestÀmt daterad aspekt, erbjuder, utan att belasta systemet, nÄgra intressanta funktioner som gÄr utöver formatering, tabeller och kolumner.

AbiCollabtill exempel Àr det webbkomponenten i denna programvara som tillÄter förvara dokument online och för att underlÀtta skapandet av filer med flera hÀnder och dela dem mellan flera anvÀndare. För att slutföra bilden stöder AbiWord gudar externa insticksprogram för att lÀgga till nya funktioner.

abi ord

Ladda ner AbiWord

4. Zoho Docs (webb)

I stil med Google Docs erbjuder detta mindre kÀnda alternativ ett mycket funktionsrikt webbgrÀnssnitt som blinkar till företagsanvÀndare. Varje anvÀndare har sitt eget förfogande 5 GB ledigt utrymme för dina egna dokument.

Flikstrukturen pÄminner om de senaste versionerna av Word och, sÀrskilt jÀmfört med Google Docs, kommer de som Àr vana vid Microsofts programvara att kÀnna sig lugna.

Plattformen presenterar full stöd för .docx-filer och lĂ„ter dig enkelt dela dokument mellan anvĂ€ndare. Även fullt stöd för bilder, symboler, former och lĂ€nkar.

För att underlÀtta migreringen till tjÀnsten Àr det möjligt att anvÀnda den officiella synkroniseringsklienten som tar vÄra dokument till molnet av Zoho D0cs.

zoho docs

Zoho Docs

5. Scribus (Windows, Mac OS X, Linux)

Scribus Àr ett sÀrskilt program som skapades för att erbjuda ett gratis alternativ till publiceringsvÀrlden. I sjÀlva verket, Àven om det Àr möjligt att skapa normala texter, kommer det ocksÄ att vara lÀtt att skapa mer komplexa format Àn ett enkelt pappersark.

Genom att förlita sig pÄ begreppet textrutan Àr det möjligt att skapa vilken typ av dokument som helst, frÄn flygblad till affisch. Medan vissa funktioner saknas, till exempel möjligheten att skapa ett index, de som letar efter en kreativt sÀtt att skapa dokument bör titta pÄ Scribus.

scribus

Ladda ner Scribus

Med den hÀr granskningen har vi visat nÄgra av de bÀsta alternativen till Microsoft Word, men om du anvÀnder andra program som du tycker Àr giltiga, rapportera dem i kommentarfÀltet nedan.

Gata