Mini Z den bÀrbara röntgenscannern

Mini Z den bÀrbara röntgenscannern

Vi har inga röntgenglasögon Ànnu, men för nÀrvarande kan vi nöja oss med röntgenpistolen, som gör det möjligt för polisen att hitta sprÀngÀmnen, vapen och droger pÄ normalt tillgÀngliga platser. dÀr American Science & Engineering har faktiskt utvecklat Mini Z, med samma teknik Z Backscatter av kroppsskannrar pÄ flygplatsen. StrÄlen Àr inte tillrÀckligt kraftfull för att övervinna mÀnskliga vÀvnader som klassiska röntgenstrÄlar men tillrÀcklig för ytor pÄ bilar eller bÄtar.

Det tog företaget sju Är att miniatyrisera allt till en bÀrbar enhet, vars radie dock passerar i drygt en meter och fortfarande mÄste fÄ hjÀlp av en klassisk sökning.

StrÄlen kan lyfta fram organiska Àmnen och metallföremÄl. Det kan dÀrför upptÀcka droger, vapen och pengar, men ocksÄ 3D-tryckta vapen. Bilden visas i realtid pÄ en surfplatta sÄ att du kan skanna motivet snabbt och enkelt. Faktum Àr att de som anvÀnder den inte behöver nÄgon sÀrskild utbildning.

För VD för American Science & Engineering de Mini Z det Àr en revolution för grÀnskontroll och polisarbete, och det kommer att göra vÄra stÀder Ànnu sÀkrare.