Mobilkommunikation: Telefónica mÄste fortfarande inrÀtta mer Àn 2500 4G-stationer

Mobilkommunikation: Telefónica mÄste fortfarande inrÀtta mer Àn 2500 4G-stationer

Telefónica har Äterigen uppnÄtt ett delmÄl i LTE-expansionen. Men mycket ÄterstÄr att göra innan Ärets slut.

Telefónica har nÄtt en tidsfrist som faststÀllts av Federal Network Agency för LTE-expansionen som har förlÀngts flera gÄnger. Företaget meddelade den 5 oktober 2020. Nu Àr nÀsta mÄl att uppnÄs i slutet av Äret med ett totalt mÄl pÄ 7600 4G-stationer. O2 har byggt totalt 5 089 nya 4G-stationer sedan Ärets början.

Med det andra kravet har O2 nu nĂ„tt 65 procent av de stationer som krĂ€vs av Federal Network Agency i slutet av Ă„ret. “Vi Ă€r mycket övertygade om att vi kommer att nĂ„ vĂ„ra expansionsmĂ„l i slutet av Ă„ret”, sĂ€ger Markus Haas, VD för TelefĂłnica Deutschland / O2.

PÄ grund av den försenade nÀtverksutbyggnaden hotades operatören med en böter pÄ 600 000 euro frÄn Federal Network Agency ett tag, men detta har hittills avvÀrjats. I fördelningen av de frekvenser som auktioneras 2015 faststÀllde Federal Network Agency att frÄn början av innevarande Är ska 98 procent av hushÄllen rikstÀckande och 97 procent av hushÄllen i varje delstat delas med en minsta datahastighet pÄ 50 Mbit / s per antennsektor. De viktigaste trafikvÀgarna bör vara helt levererade.

Med utbudet lĂ€ngs trafikvĂ€garna uppstod utmaningar som utveckling av möjliga platser, övervĂ€gande av naturvĂ„rdsbehov och samordning med andra parter. TelefĂłnica Ă€r i “intensivt utbyte” med de inblandade, som jĂ€rnvĂ€gsföretagen, och gör framsteg, förklarade nĂ€toperatören.

Telefónica: 5G-nÀtverk pÄslaget

Tillsammans med den bayerska premiĂ€rministern Markus Söder var Haas den sista av de tre befintliga operatörerna som slog pĂ„ ett 5G-nĂ€tverk förra helgen. Bara nĂ„gra fĂ„ toppchefer var inbjudna till evenemanget pĂ„ grund av koronapandemin. O2 lanserade 5G-nĂ€tverket i de fem största storstĂ€derna i landet, i MĂŒnchen, Berlin, Hamburg, Köln och Frankfurt och i tio andra stĂ€der, inklusive DĂŒsseldorf, Stuttgart, Essen och Potsdam. “Med vĂ„rt 5G-nĂ€tverk expanderar vi snabbt i omrĂ„det. PĂ„ dagen för enandet börjar vi sĂ„ att sĂ€ga med 5 + 10 stĂ€der och öppnar ocksĂ„ snabbt landsbygdsomrĂ„den”, förklarade Haas. Frekvenser som för nĂ€rvarande fortfarande anvĂ€nds för 3G omfördelas gradvis för 5G-nĂ€tverket. TelefĂłnica Deutschland startade med 150 5G-platser och totalt cirka 450 antenner.

KĂ€lla: Golem

OcksÄ populÀrt bland Areamobile-lÀsare: tema

BNetzA: Avtal om FTTH av Telekom och TelefĂłnica god signal

Myndigheten vill ha fler frivilliga avtal för anvÀndning som det mellan Telekom och Telefónica. O2s 5G-nÀtverk börjar med cirka 150 stationer.  Datahastigheten Àr ovÀntat lÄg.tema

5G: TelefĂłnica erbjuder maximalt 300 Mbit / s

I början av 5G-nÀtverket i början av oktober tillkÀnnagav Telefónica priser och datahastigheter för första gÄngen. Detta Àr ovÀntat lÄgt. FrÄn och med den 1 september 2020 kommer det att finnas ett nytt erbjudande pÄ O2 speciellt för Àldre 60 Är och Àldre med en permanent rabatt pÄ 10 euro / mÄnad.tema

O2: Ny seniortariff med rabatt för 60+ generationen

FrÄn och med den 1 september 2020 kommer det att finnas ett nytt erbjudande pÄ O2 speciellt för Àldre 60 Är och Àldre med en permanent rabatt pÄ 10 euro / mÄnad.

Vi har markerat affiliate-lÀnkar med en asterisk. Vi fÄr en liten provision för ett köp via vÄr lÀnk och kan dÀrmed delvis finansiera den kostnadsfria webbplatsen med denna inkomst. Det finns inga kostnader för anvÀndaren.

Tillbaka

1 2 Mobilkommunikation: TelefĂłnica mĂ„ste fortfarande stĂ€lla in mer Ă€n 2500 4G-stationerBildgalleri för “Mobilkommunikation: TelefĂłnica behöver fortfarande stĂ€lla in mer Ă€n 2500 4G-stationer”