Mod T: billig och designad 3D-skrivare (foton och videor)

Mod T: billig och designad 3D-skrivare (foton och videor)

dÀr 3d-utskrivning det Àr verkligen en fascinerande vÀrld, men ÀndÄ inte för alla. Höga kostnader, svÄrigheter att anvÀnda och installera och en design som inte exakt Àr inredd gör denna teknik till ett infall för entusiaster.

LÄS OCH: Ekocycle, 3D-skrivaren som Ă„tervinner plastflaskor

dĂ€r Ny sak har startat en kampanj pĂ„ Indiegogo för att skapa en 3D-skrivare inom allas rĂ€ckvidd, bĂ„de i anvĂ€ndbarhet och i form. Att inse Mod T, detta Ă€r namnet pĂ„ objektet i frĂ„ga, börja vĂ€nde hon sig till Groda, ett viktigt företag inom designbranschen som tidigare har samarbetat med varumĂ€rken av kaliber Microsoft Ă€r Äpple.

Bland de mest intressanta funktionerna finns det verkligen pris: $ 249 nÀr det finns tillgÀngligt pÄ marknaden eller $ 149 om det Àr tillgÀngligt kommer att boka under finansieringskampanjen. En definitivt mer kostnad bas jÀmfört med de för nÀrvarande tillgÀngliga modellerna som det var möjligt att uppnÄ tack vare ett tvÄaxligt system och elektroniska kretsar utformade ad hoc.

Den hÀr skrivaren Àr inte ett slutet objekt i sig. Tack vare Wi-Fi-anslutning och en onlinebutik kommer att skapa ett ekosystem som gör det möjligt för anvÀndaren att ladda ner och dela designobjekt sÄ enkelt som möjligt.

New Matter Àr övertygad om att ett bibliotek med kvalitetsobjekt kommer att kunna göra Mod T intressant för massan. Denna online-samling kommer ocksÄ att undvika att anvÀndaren behöver oroa sig för mer tekniska parametrar av 3D-utskrift.

Startens CTO Steve Schell han medger att det Ă€r en utmaning att ta med 3D-utskrift i hemmet hos den genomsnittliga konsumenten, men han Ă€r övertygad om att kombinationen av design och enkel anvĂ€ndning av Mod T kommer att vara ett stort steg för att göra denna teknik “till en integrerad del av vĂ„ra liv”.

Vi vet inte om Mod T kommer att ha förutsÀttningarna för att vara ett objekt för gemensam diffusion; det faktum att kampanjen, drygt tvÄ veckor frÄn slutet, nÀstan fördubblade sitt mÄl kommer att sÀkerstÀlla produktion Ätminstone ge entusiaster en chans att fÄ tag pÄ den hÀr nya 3D-skrivaren.

Gata