Motorbruset frÄn Ford Mustang EcoBoost skapas vid bordet

Motorbruset frÄn Ford Mustang EcoBoost skapas vid bordet

dÀr Ford Mustang EcoBoost slÀpps pÄ den amerikanska marknaden nÀsta Är och kommer att bli den första i serien som monterar en fyrcylindrig motor, med ytterligare ett fotavtryck ekologisk och minskad konsumtion. Men den hÀr nya modellen förbehÄller sig en del överraskning som kan fÄ fansen att stÀnga nÀsan.

Jason Cammisa, redaktör för Road & Track, skulle under en testkörning ha dragit ut en sÀkring frÄn Mustang och dÀrmed inaktiverat den integrerade stereokretsen. Uppenbarligen var det inte möjligt att anvÀnda bilradion, men det konstigaste Àr att förutom musiken ocksÄ motorbuller skulle blekna.

LÄS OCH: Samsung och Ford arbetar med lĂ€ttare bilbatterier

Att sÀtta hÀndelserna i linje Àr det lÀtt att dra slutsatsen att bilen integrerar ett ljudÄtergivningssystem anslutet till motorn. För att bekrÀfta denna hypotes kommer Ford direkt som förklarade hur detta system finns pÄ fyrcylindrig version och med turbokompressor.

Systemet kallas Aktiv bullerkontroll, designades av ingenjören Shawn Carney, och skulle ha funktionen att göra körupplevelsen, Àven ur en hörselperspektiv, sÄ mycket som möjligt i linje med standarderna för serier Mustang. Funktionen Àr enkel: bearbetning av data som kommer frÄn styrenheten, ljudet skapas och Äterges genom de integrerade högtalarna.

ford mustang ecoboost_1

Att Ästadkomma perfekt ljud Ford Mustang-kunder frÄgades ocksÄ om rÄd och blev inbjudna att delta i undersökningar och studier. Tillverkaren Àr angelÀgen om att klargöra hur Active Noise Control Àr en funktion som de som inte Àr intresserade kan inaktivera nÀr som helst och utan att behöva ta bort nÄgon sÀkring.

Gata