Moveo, en hopfÀllbar elektrisk skoter (foto)

Moveo, en hopfÀllbar elektrisk skoter (foto)

Antro Group, ett ungerskt ideellt företag som syftar till att utvecklas transportformer miljövÀnligt, har utvecklat ett unikt skoterprojekt: Moveo, detta Àr fordonets namn, Àr en elektrisk motor som kan fÀllas upp och bli storleken pÄ ett bagage för att kunna transporteras runt.

LÄS OCH: HĂ€r Ă€r den första flygande cykeln i historien (efter ET)

Fordonet syftar till att minska trafikrelaterade problem och kombinera det med energibesparingar. De prototyp, fullt funktionell, den bestÄr av en struktur frÄn vikt pÄ 25 kg, flyttas med tvÄ motorer integrerad direkt i hjulen och gör det möjligt att uppnÄ ett full fart vilket Àr cirka 45 kilometer i timmen. dÀr batteri det lovar ocksÄ att kunna tÀcka en total förskjutning pÄ 35 kilometer.

Moveos sÀrdrag Àr dock möjligheten att vara uppvikt, i form av en vagn som ocksÄ lÀtt kan transporteras till fots, vilket eliminerar problemet med parkering eller att nÄ trafikfria omrÄden.

Antro Group letar för nÀrvarande efter finansiering för att starta produktion nyttofordon: om försöket lyckas kan anlÀggningarna aktiveras redan i början av nÀsta Är, upp till en produktion pÄ cirka 15 000 enheter per Är.

Nedan hittar du ett galleri som visar nÄgra Foto av den första Moveo-prototypen.

GATA: Labioguia