MSN Messenger stÀnger sina dörrar efter 15 Ärs historia (foton)

MSN Messenger stÀnger sina dörrar efter 15 Ärs historia (foton)

Detta Àr nyheter som redan finns i luften under en tid och med tanke pÄ den ostoppbara utvecklingen av den nya generationen tjÀnster direktmeddelande var mer Àn förutsÀgbart, men det officiella tillkÀnnagivandet om fullstÀndig nedlÀggning av MSN meddelande kan inte lÄta bli att skaka hjÀrtan hos de mest lojala anvÀndarna.

LÄS OCH: Microsoft tappar stöd för Ă€ldre versioner av Internet Explorer

MSN Messenger, eller Windows Live Messenger, det kommer faktiskt permanent stÀngd 31 oktober: dess anvÀndare, frÄn och med det datumet, mÄste dÀrför anvÀnda Skype för att kommunicera med sina kontakter.

dÀr historia MSN började 1999 som Microsofts svar pÄ AOL: s AIM-snabbmeddelandetjÀnst. Efter en inledande jÀmstÀlld kamp tog MSN ett anmÀrkningsvÀrt steg framÄt nÀr Microsofts ingenjörer, analyserade överföringsprotokollet som AIM anvÀnde, kunde integrera det i sitt program och dÀrmed lÄta sina anvÀndare anvÀnda bÄda tjÀnsterna.

FrĂ„n det ögonblicket, tack vare dess framgĂ„ng och den mycket breda spridning som den har haft under de kommande Ă„ren, har MSN sett introduktionen av mĂ„nga funktionalitet, sĂ„som förmĂ„gan att skicka uttryckssymboler, att utmana vĂ€nner till spel, att skicka de hatade “trillorna”, som skulle ha fĂ„tt vĂ„r samtalspartners fönster att skaka och att anpassa utseendet pĂ„ vĂ„ra meddelanden med fĂ€rger och animationer.

Programmet har nu tappat utmaningen frĂ„n meddelanden med andra typer av tjĂ€nster, kringgĂ„s av chatten integrerad i det vĂ€lkĂ€nda sociala nĂ€tverket Facebook och frĂ„n applikationer som Whatsapp, men det Ă€r fortfarande en milstolpe som alla “Ă€ldre” anvĂ€ndare kommer ihĂ„g för alltid. Nedan hittar du en liten samling av bilder, för att spĂ„ra programmets historia genom dess utveckling.

KÀlla: GrÀnsen