Mystisk cylinder hittad i Sibirien efter en översvämning (video)

Mystisk cylinder hittad i Sibirien efter en översvämning (video)

A mysterium hemsöker invånarna i en sibirisk by: efter en stor översvämning har en enorm återuppstått ur vattnet metallcylinder, cirka 5 meter lång. Ingen vet exakt var den kommer ifrån, än mindre dess ursprungliga funktion.

L√ĄS OCH: Rysk raket exploderar med $ 29 miljoner satellit ombord

Det finns dock n√•gra hypotes: den mest ackrediterade verkar vara den av Aleksey Yaskin, professor i rymdteknik vid Biyisk Technology University: “Cylindern”, f√∂rklarade han, “verkar vara det f√∂rsta steget i en raket att d√∂ma av storleken: f√∂r att bed√∂ma vilken typ av raket det √§r, skulle vi dock beh√∂va komma n√§rmare den, vilket f√∂r n√§rvarande inte kan uppn√•s. “

Hypotesen verkar rimlig, med tanke på att raketerna som skjutits upp från Kazakstan flyger över detta område. Det finns dock andra möjligheter, som föreslår mer triviala förklaringar: det finns till exempel möjligheten att det är en kvarleva från sovjettiden, återvunnen för användning i jordbruket och fördrivits från sin plats av den senaste översvämningen.

Vi lämnar dig att följa a video- visar cylindern från flera vinklar. Har du någonsin sett något liknande? Låt oss veta dina gissningar i kommentarerna!

GATA: Gizmodo