NÄgra tips för bÀttre andning

NÄgra tips för bÀttre andning

L ‘dĂ„lig andedrĂ€kt det Ă€r ett ganska vanligt och pinsamt problem som kan uppstĂ„ frĂ„n flera faktorer. Lyckligtvis finns lösningarna och Ă€r lĂ€tta att anvĂ€nda.

LÄS OCH: Coca-Cola och Pepsi tar bort en ingrediens som ocksĂ„ finns i flamskyddsmedel

Den frÀmsta orsaken till obehaglig andning Àr i bakterie som normalt bor i munnen. Under sin livscykel matar dessa smÄ vÀrdar pÄ allt de hittar och slÀpper ut illaluktande Àmnen.

Bakteriell aktivitet kan öka med en för torr mun, en dĂ„lig munhygien och en ‘tillförsel obalanserad. Men Ă€ven vissa livsmedel och vanor som rök eller överdriven konsumtion av alkohol Ă€r faktorer som bidrar till dĂ„lig lukt. Vissa tillstĂ„nd, sĂ„som snabb viktminskning, eller patologier kan orsaka detta problem, vilket krĂ€ver ingripande av lĂ€kare.

ÄndĂ„ Ă€r det inte alltid lĂ€tt att förstĂ„ om andningen Ă€r trevlig eller inte. Enligt forskare Ă€r den mest effektiva metoden att skrapa tungans botten med en sked, lĂ„ta den torka och sedan lukta.

Även om det för dĂ„lig andedrĂ€kt inte har det vĂ„rd verkligt men för de vanligaste fallen, lĂ„t oss ta reda pĂ„ hur man kan bekĂ€mpa det med nĂ„gra lösningar inom allas rĂ€ckhĂ„ll:

vatten: Dricksvatten hjÀlper till att minska aktiviteten hos orala bakterier

Tungskrapa: Att anvÀnda tungrengöraren efter normal munhygien hjÀlper till att avlÀgsna bakterier och rester frÄn tungan

Munvatten: under dagen kanske det inte alltid gÄr att borsta tÀnderna; att skölja munnen med munvatten i cirka 30 sekunder bör fortfarande hjÀlpa

TandtrÄd: maten som finns kvar mellan tÀnderna Àr en sken för bakterier; detta kan enkelt tas bort genom tandtrÄd minst en gÄng om dagen

Tillförsel: Att undvika mat som lök och vitlök Àr en bra start, medan vissa kryddor som kanel, anis eller dill, förutom att ha en behaglig lukt, har bakteriedödande egenskaper

Mynter och liknande: i nödfall kan mynta, tuggummi och liknande vara lösningen för att snabbt dölja dÄlig andedrÀkt

Dessa Ă€r enkla beteenden och verktyg som, nĂ€r de vĂ€l förvĂ€rvats, förutom att motverka dĂ„lig andedrĂ€kt förbĂ€ttrar hĂ€lsa av vĂ„r mun. SjĂ€lvklart gĂ€ller regeln “om problemet kvarstĂ„r, kontakta din lĂ€kare” alltid.

Gata