Nanoboter som kan bekÀmpa cancer

Nanoboter som kan bekÀmpa cancer

Framstegen för modern medicin de tillÄter oss att övervinna mÄnga sjukdomar utan konsekvenser. TyvÀrr Àr behandlingen av vissa allvarliga patologier fortfarande ett avlÀgset mÄl Àven om forskningsinsatserna Àr fokuserade. En relativt ny strategi inom omrÄdet bekÀmpa cancer Àr den som erbjuds av nanovetenskap.

En ny studie genomförd vid University of California Davis Cancer Center ger nytt hopp för vÄrd och lÀkning av cancer. DE nanorobots utformade skulle kunna kÀnna igen och attackera cancerceller som ger ett effektivt system för behandling och diagnos.

LÄS OCH: KlĂ€der blir bĂ€rbara batterier tack vare nanoteknik

Tack vare selektiviteten hos dessa nanopartiklar för out-of-control celler, kommer det att vara möjligt att effektivt distribuera cancerlÀkemedel utan att skada de omgivande vÀvnaderna. Typerna av lÀkemedel skiljer sig inte frÄn de som för nÀrvarande anvÀnds, men tack vare detta system Àr det möjligt minskar biverkningarna kraftigt nÀrvarande i klassisk kemoterapi.

Nanoteknologier förflyttas dÀrför inte till batterier och superledare utan erbjuder ocksÄ alternativa behandlingsmetoder och lÀgger grunden för medicinens framtid. Vi hoppas dÀrför snart se nanofarmaka som kan fungera utan alltför stora biverkningar.

Gata