NASA arbetar med ett “kontrolltorn” för drönare

NASA arbetar med ett

dÀr NASA utvecklar ett specialiserat flygkontrollsystem för drönare.

LÄS OCH: Droner och mĂ€nskliga piloter flyger sida vid sida för första gĂ„ngen (video)

Enligt NYT USA: s rymdföretag skapar detta system för att hantera fordon som flyger inte mer Àn 150 meter över marken, vilket Àr mycket lÀgre Àn konventionella flygplan.

Systemet ska hjÀlpa drönare att undvika kollisioner med varandra och med andra byggnader, samtidigt som de varnar dem för farliga vÀderförhÄllanden. Uppenbarligen talar vi om automatiserade drönare, dÀrför kan de med vilka ett automatiskt system i teorin kan dialogas, till och med tillfÀlligt ta kontroll över dem.

Denna typ av “kontrolltorn” bör vara helt automatiserad, precis som dronerna sjĂ€lva, och kommer ocksĂ„ att testas för tvĂ€rfunktionella anvĂ€ndningsomrĂ„den, sĂ„som övervakning av oljehanterare och grödthantering.

Med Amazon Ă€r Google som arbetar med att hantera ett leveranssystem baserat pĂ„ drönare och alla andra applikationer som de kan ha i framtiden, frĂ„n sĂ€kerhet till enkla “konstnĂ€rliga” anvĂ€ndningar, kommer det utan tvekan att vara nödvĂ€ndigt att ha ett system som reglerar deras flygtrafik, ocksĂ„ för att stimulera deras kommersiellt bruk, vilket för nĂ€rvarande Ă€r förbjudet.