NASA gör en vattenkarta för att övervaka torka

NASA gör en vattenkarta för att övervaka torka

PÄ USA: s vÀstkust intrÀffar en denna mÄnad Torka det blir vÀrre dag för dag. För att förstÄ omfattningen av krisen har NASA beslutat att skapa en karta över vattensituationen i hela landet.

LÄS OCH: Mystisk cylinder som hittades i Sibirien efter en översvĂ€mning

Detta “exceptionell torka”Skulle pĂ„verka 33,5% av USA: s territorium och medan det i stater som Texas och Oklahoma verkar situationen förbĂ€ttras, i andra som Kalifornien och Nevada blir det vĂ€rre.

För att förstÄ situationens allvar var det nödvÀndigt att, utöver de normala ytövervakningssystemen, anvÀnda en viss satellit, Gravity Recovery and Climate Experiment (GRACE). Denna speciella teknik kan mÀta de mÀngder vatten som finns under marken och som finns dÀr vattenresursens huvudsakliga resurs.

USA: s vattenkris (2)

Sensorerna ombord pÄ satelliten mÀter variationerna i tyngdkraften pÄ grund av nÀrvaron av olika vattenmassor, vilket leder till en annan grad av attraktion. GRACE har hittills visat sig vara mycket anvÀndbart nÀr det gÀller att studera issmÀltning, översvÀmning och upptÀcka nya vattenreserver.

TyvÀrr Àr resultaten av mÀtningarna inte uppmuntrande och rapporterar att Colorado River-bassÀngen sedan 2004 har tappat 65 kubikmeter vatten, det mesta under jord. Uppenbarligen mÄste amerikanerna hoppas pÄ regn sÄ snart som möjligt och med tanke pÄ GRACE-mÄtten ocksÄ förbereda sig för de Är som följer avgjort torra somrar.

Gata