Nest, Googles smarta termostat, landar i Europa

Nest hÄller ett pressevenemang den 17 juni - vad kan man förvÀnta sig?

Bo, en smart termostat som nyligen köpts av Google förbereder sig för att landa i Europa via England.

Fram till nyligen fanns det endast i USA och Kanada, men uppenbarligen förbereder företaget sig för att inleda en aggressiv kampanj med “kolonisering” av den gamla kontinenten, dĂ€r Storbritannien, dĂ€r det för nĂ€rvarande kan köpas för 179 pund , som blir 249 med installation, Ă€r bara den första av en lĂ„ng serie etapper.

Bo det Àr i grunden en termostat ansluten till en app som lÄter dig göra det hantera hemuppvÀrmning och kylning mer intelligent, begrÀnsa avfallet och förhindra att luftkonditioneringssystemet fungerar nÀr det inte Àr nödvÀndigt eller för mycket.

Förseningen av europeisk ankomst berodde frÀmst pÄ en frÄga om olika standarder mellan USA och Europa avseende vÀrmesystem. Företaget var tvungen att lÀgga till en pannkontrollmodul.

Matt Rogers, en av de tvĂ„ tidigare Apple-ingenjörerna de grundade Bo 2011 hĂ€vdar han att lanseringen i Storbritannien bara Ă€r början, och att företaget “kommer att fortsĂ€tta att expandera aggressivt över hela Europa”. Och med tanke pĂ„ att bakom det ligger all eldkraft i portföljen av Google, vi ser ingen anledning att inte tro honom. Nu Ă„terstĂ„r bara att förstĂ„ nĂ€r och i samband med vilken energidistributör vi kommer att se det i Italien.