Neurogrid, 9000 gÄnger snabbare processor Àn en dator, som tÀnker som en mÀnsklig hjÀrna

Neurogrid, 9000 gÄnger snabbare processor Àn en dator, som tÀnker som en mÀnsklig hjÀrna

Neurogrid Àr en processor inspirerad av den mÀnskliga hjÀrnan, med 9000 gÄnger kraften hos en vanlig dator som simulerar en mÀnsklig hjÀrna, men med en mycket lÀgre energiförbrukning.

LÄS OCH: Klonade stamceller som kan revolutionera medicinvĂ€rlden

Neurogrid utvecklades av bioteknikerna vid University of Stanford, och Ă€ven om det inte Ă€r det första mikrochipet som Ă€r inspirerat av den mĂ€nskliga hjĂ€rnan, och utan tvekan den snabbaste, eftersom det kan simulera upp till 1000 neuroner mer Ă€n tidigare experiment och förbrukar mindre energi Ă€n en iPad, tack vare 16 “Neurocore”Skapade ad hoc som simulerar en miljon neuroner och miljarder synapser.

Om det verkar som mycket, vet att Àven hjÀrnan hos en labmus kan vara 9000 gÄnger snabbare Àn en dator,

TyvÀrr finns det en brist, den hÀr hÄrdvaran pÄ $ 40 000 Àr ganska svÄr att programmera eftersom det krÀver djup kunskap om hjÀrnan och dess funktion för att lÄta den göra nÄgot, eftersom det fortfarande inte finns nÄgon kompilator som kan göra det lÀttare. .

Skriv processorer i framtiden Neurogrid de kommer att vara anvÀndbara vid kontroll av proteser för förlamade eller stympade mÀnniskor, men det finns fortfarande mycket utrymme för att förbÀttra deras storlek, prestanda och framför allt praktiska. För nÀrvarande Àr denna teknik baserad pÄ komponenter som Àr 15 Är gamla, sÄ snart det Àr möjligt att flytta till mer moderna produktionssystem kommer effektiviteten att skjuta upp och orsaka att priset sjunker till 400 dollar.