NGI: FBI: s Incredible Facial Recognition System

NGI: FBI: s Incredible Facial Recognition System

Det senaste nÀr det gÀller AnsiktsigenkÀnning det kostade sex Ärs utveckling och över en miljon dollar. Systemet, exklusivt tillhandahÄllet av FBI, gör det möjligt att effektivt skanna miljontals mÀnniskor för att kunna spÄra flyktingar frÄn enkla foton.

LÄS OCH: Svansar: integritet och anonymitet pĂ„ nĂ€tet

De NÀsta generations identifikation (NGI) baserar sin effektivitet pÄ en algoritm som kan kombinera, förutom data i ansiktet, vissa egenskaper som tatueringar, Àrr eller till och med iris. Enligt byrÄns uppskattningar kommer data om 52 miljoner individer att samlas in inom ett Är genom att korsreferera bilder som tagits av sÀkerhetskameror med andra kÀllor, som t.ex. profiler för sysselsÀttningscentra.

Den största begrÀnsningen för NGI Àr den dÄliga upplösningen av tillgÀngliga bilder, vilket kan göra det omöjligt att kÀnna igen ett ansikte. Men för nÄgra veckor sedan hÀvdade systemet sig redan genom att fÄnga en flykting pÄ flykt i 14 Är, helt enkelt för att han hade ansökt om visum i Nepal.

Med ett sÄdant system Àr det legitimt att frÄga vad som Àr grÀnsen mellan sÀkerhet och integritet; Äsikterna mellan de som inte har nÄgot att dölja och de som lÀgger sÀkerhet för personuppgifter För det första verkar det som om det mÄste fortsÀtta lÀnge.

Gata