Normal: 3D-tryckta anpassade hörlurar (foton och videor)

Normal: 3D-tryckta anpassade hörlurar (foton och videor)

Quirky Àr ett laboratorium i New York, specialiserat pÄ 3D-utskrift. Nikki Kaufman, en grundare av denna verklighet, meddelade igÄr ett sÀrskilt par hörlurar som lovar att lösa frÄgan om bekvÀmlighet och det kommer man sÀkert att prata om.

LÄS OCH: Powerbeats2: de första trĂ„dlösa hörlurarna frĂ„n Beats by Dre

Andra skrÀddarsydda hörlurar har funnits under en tid, men kostnaderna Àr ganska höga (flera hundra, om inte tusentals dollar) och tillverkningsförfarandet Àr opraktisk: efter överenskommelse injicerar en lÀkare silikon i klientens öra som sedan mÄste hÄlla kÀftarna stÀngda i ungefÀr tio minuter för att göra en form av din egen paviljong. Definitivt inte för alla.

För att skapa dina egna “Normals” Ă€r detta namnet pĂ„ dessa 3D-tryckta hörlurar, ladda bara ner en “specifik applikation (för Android och iOS) för att skicka ett foto av vĂ„ra paviljonger till produktionslaboratoriet. Inom 48 timmar har vi vĂ„rt anpassade hörlurar (Ă„tminstone i USA) till en kostnad av 199 USD.

Vi kan anvÀnda appen för att göra bestÀllningen anpassa vÄra hörlurar vÀlja till exempel hörlurarnas fÀrg, kabelns typ och fÀrg, lÀgga till kommandon för smartphones eller till och med en lasergravering.

Samtidigt som företaget erbjuder en mycket hög grad av anpassning har företaget lyckats hÄlla kostnaderna relativt lÄga tack vare appen som pÄskyndar öronmÀtningsprocessen. normals_3d tryckta hörlurar-7 Det finns för nÀrvarande inga detaljer om ljudkvalité av dessa hörlurar, men det faktum att vissa ljudtekniker anlitade för detta projekt arbetade för mÀrken som Bose, Takter Àr Shure lovar att fokus inte bara har varit pÄ komfort.

För att skapa de unika fÀrgkombinationerna litade Quirky pÄ upplevelsen av Pantone. Planerna bakom Vanligt Àr inte begrÀnsade till försÀljning via applikationen men fysiska butiker i Apple Store-stil planeras ocksÄ och hoppet som Kaufman uttrycker Àr att skapa en unik produkt som lockar anvÀndare som fokuserar pÄ kvalitet och design, för att sedan skapa en mode.

Vi vet inte om och nÀr Normals kommer att finnas att köpa frÄn Italien (för tillfÀllet kan applikationen inte laddas ner) men alla som kan fÄ tag pÄ dessa hörlurar kommer sÀkert att kunna skryta med att ha sina egna hörlurar, bokstavligen.

Gata