Onlinefoton som fingeravtryck, se upp för dina spÄr!

Onlinefoton som fingeravtryck, se upp för dina spÄr!

Pedofiler, mobiltelefontjuvar och brottslingar som Àr för benÀgna att fotografera dina bedrifter, kan ett foto förrÄda dig Ànnu mer Àn fingeravtryck.

LÄS OCH: Sony A7, kameran som spelar in pĂ„ 4K Ă€ven i mörkret (video)

De nya undersökningsmetoderna kan faktiskt utnyttja bilderna och associera dem med vilken kamera som helst pÄ marknaden och analysera de olika signalerna frÄn ljud som varje kamera lÀmnar pÄ bilden.

Och nu börjar poliser och forskare analysera alla bilder som publicerats pÄ Facebook, Flickr, Tumblr, Google+och personliga bloggar för att se om bilder ocksÄ kan kopplas till vissa personliga konton.

I en studie som publicerades för en tid sedan har tvÄ italienska forskare, Riccardo Satta ÀrPasquale Stirparo, som arbetar vid Europeiska kommissionen för att skydda och skydda medborgarna, hÀvdade att de kunde associera ett foto med en person i 56% av fallen genom att undersöka tio bilder tagna frÄn tvÄ olika platser.

Enligt de tvÄ Àr systemet fortfarande lÄngt ifrÄn perfekt, men det kan fortfarande rikta utredningar mot möjliga misstÀnkta, och i vilket fall som helst Àr branschen att analysera foton genom ljudspÄr fortfarande i sin linda, det finns gott om utrymme för förbÀttringar.