Opublicerade bilder av Apollo 11-uppdraget för att fira 45-årsjubileet för månlandningen (foton)

Opublicerade bilder av Apollo 11-uppdraget för att fira 45-årsjubileet för månlandningen (foton)

Nå månenmed tillgängliga medel för 45 år sedan var det verkligen ett mer än titaniskt åtagande: vad inte alla vet är dock att arbetet krävde en viss ansträngning också ur synvinkeln fotografisk. De ikoniska bilderna som vi alla känner till är faktiskt resultatet av ett allvarligt urval jämfört med det mycket högre antalet bilder som tagits.

L√ĄS OCH: Elon Musk str√§var efter att landa p√• Mars 2026

F√∂r att fira 45-√•rsjubileet f√∂rApollo 11, NASA har d√§rf√∂r √§ntligen publicerat n√•gra av de ursprungligen kasserade bilderna som, √§ven om de inte √§r utm√§rkta ur en konstn√§rlig synvinkel, erbjuder en best√§mt mer “m√§nsklig” och enskild vision om f√∂retaget.

Tack vare dem kan du faktiskt uppleva företaget som det måste ha verkat för Neil Armstrong, Buzz Aldrin är Michael Collins: börjar med ett nostalgiskt intag av USA och jorden under flygningen av avresa, upp till firandet hemma för deras lämna tillbaka. Det finns också skott av astronauterna på jobbet, panorama och bilder av instrumenten som används för månlandningen, upp till en suddig bild av det som ser ut som en detalj i en kostym, bevis på svårigheten som måste ha varit att använda en kamera med de skrymmande handskarna som användes för utflykten.

För alla de som vill uppleva, åtminstone i tredje person, några av känslorna i det uppdraget (eller för dem som tvivlar på att det någonsin ägde rum), lämnar vi galleriet med alla bilder.

Källa: Gizmodo