Osteoid, 3D-utskrift och ultraljud för att lÀka snabbare frÄn frakturer

Osteoid, 3D-utskrift och ultraljud för att lÀka snabbare frÄn frakturer

Tack vare Osteoid, en revolutionerande 3D-modellerad frakturhÄllare, och ultraljudsteknologi var ett koncept som hjÀlper brutna ben att lÀka, samtidigt som problemet med gips elimineras.

LÄS OCH: 10 hus pĂ„ 24 timmar tack vare 3D-utskrift

Osteoid skapades av designern Deniz Karasahin och involverar skapandet av ett skanningsbaserat stöd för brutna lemmar e 3d-utskrivning av det omrÄde som ska behandlas. Osteoid det har fördelen att det Àr mycket lÀttare Àn ett vanligt gips, förutom att eliminera problemet med klÄda eller dÄlig lukt, kan det ocksÄ tas sÀkert i duschen.

Dessutom, osteoid den kan anslutas till en ultraljudgenerator LIPUS (Pulsad ultraljud med lÄg intensitet) vilket tack vare frisÀttningen av ultraljudsvÄgor hjÀlper benen att lÀka snabbare.

Det av LIPUS det Àr en vetenskapligt beprövad terapi, 20 minuters behandling minskar lÀkningsprocessen med 38%, bara det Àr svÄrt att applicera med en vanlig gjutning, eftersom den mÄste appliceras i direkt kontakt med armen för att fungera, men tack vare Osteoid problemet löstes lÀtt.

Just nu Osteoid det Àr bara en prototyp, men det Àr utan tvekan ocksÄ hopp om en framtid dÀr frakturer kommer att behandlas med andra metoder Àn gips, vilket garanterar snabbare och bekvÀmare lÀkning.