OutRunner: den första racerroboten som letar efter medel pÄ Kickstarter (video)

OutRunner: den första racerroboten som letar efter medel pÄ Kickstarter (video)

FjÀrrstyrda bilar och helikoptrar Àr definitivt prylar som Àr vÀrda intresse, men om du vill ha nÄgot i din samling för att fÄ alla dina mer tekniska vÀnner att avundas dig, mÄste du sÀkert Àga OutRunner, den första racingrobot.

LÄS OCH: Parrot presenterar Bebop, dess nya drönare kompatibel med Oculus Rift

OutRunner Àr verkligen en fjÀrrstyrd robot med en mycket speciell form, bestÄende av en central kropp som stöds av tre ben pÄ varje sida. Skaparna lovar att de tvÄ tillgÀngliga versionerna, KÀrna Àr Prestanda, kommer att kunna nÄ hastigheten pÄ respektive 16 och 32 kilometer i timmen, med överraskande stabilitet och hantering. De tvÄ versionerna skiljer sig ocksÄ Ät i andra funktioner: pÄ den större kommer det att finnas ett ökat batteri, en kamera och möjligheten att styras genom en app, samt med lÀmplig fjÀrrkontroll.

Projektet söker medel pĂ„ Kickstarter och har som mĂ„l summan av $ 150 000: om detta mĂ„l uppnĂ„s kommer vi att kunna se de första bilarna tĂ€vla pĂ„ gatorna starta December 2014. Den dĂ„liga nyheten Ă€r att detta inte Ă€r en leksak sedan pris sĂ€rskilt billigt: ​​minst $ 249 kommer att behövas för att fĂ„ satsen med delar som behövs för att montera Core-versionen.

GATA: Engadget