PĂ„ DĂŒsseldorfs flygplats parkerar roboten bilen dĂ€r

PĂ„ DĂŒsseldorfs flygplats parkerar roboten bilen dĂ€r

I Tyskland behöver du snart inte ens parkera din bil, robotar tar hand om den. Förra veckan kl DĂŒsseldorf i sjĂ€lva verket har en robot installerats som eliminerar problemet med att behöva hitta en plats för alla som Ă€r pĂ„ vĂ€g att lĂ€mna.

De som anlĂ€nder till flygplatsen kan faktiskt lĂ€mna bilen pĂ„ den nivĂ„ dĂ€r systemet finns ParkingPLUS, bekrĂ€fta pĂ„ en pekskĂ€rm att ingen Ă€r i bilen och lĂ„t roboten med kodnamnet “Ray” göra resten av jobbet.

Roboten mÀter fordonets dimensioner, lyfter det med ett gaffeltruckliknande system och tar det till det bakre omrÄdet pÄ parkeringen, dÀr det kommer att placeras i ett av de 249 tilldelade utrymmena. Rany kan lyfta upp till 3,3 ton.

ParkingPLUS den Àr till och med ansluten till flygsystemet, och genom att kontrollera de som anlÀnder vet den omedelbart nÀr en kund ska ÄtervÀnda. Vid Àndringar kan en kund rapportera allt i parkeringsappen, tillgÀnglig iOS och Android.

BekvĂ€mligheten med systemet Ă€r att DĂŒsseldorfs flygplats Ă€r relativt liten, sĂ„ antalet passagerare och avstĂ„ndet mellan flygplatsen och parkering minskar, och systemet gör det Ă€nnu enklare att parkera och Ă„ka utan bekymmer.

Priser? 29 euro per dag eller 4 euro per timme, och Àven om mÄlet för tjÀnsten Àr mÀnniskor som reser för arbete och brÄttom, Àr tjÀnsten öppen för alla.