PÄ grund av det amerikanska handelsembargot: Samsung blir starkare som mobiltelefonleverantör

PÄ grund av det amerikanska handelsembargot: Samsung blir starkare som mobiltelefonleverantör

Samsung kan anvÀnda USA: s attacker mot Huawei för sig sjÀlv. Den sydkoreanska gruppen etablerar sig i mÄnga lÀnder som en mobilkommunikationsleverantör för 4G och 5G.

Samsung Electronics kan stÀrka sin position som leverantör av nÀtverksutrustning pÄ grund av det amerikanska ekonomiska kriget mot Huawei. Som rapporterats av British Financial Times har den tidigare relativt lilla divisionen av Samsung i USA tecknat kontrakt med Sprint, AT&T och US Cellular samt med KDDI i Japan, Telus och Videotron i Kanada och Spark i Nya Zeeland. Samsung Electronics Àr den största leverantören av 5G-mobilutrustning i Sydkorea.

Samsungs framsteg var uppenbart i september nÀr företaget tecknade sitt hittills största 5G-kontrakt: 6,6 miljarder dollar utrustning för radioaccessnÀtet (RAN) vid Verizon i slutet av 2025. I USA Huawei har aldrig haft affÀrer med de stora nÀtoperatörerna.

Den sydkoreanska gruppen genererar miljarder i vinst i sin kÀrnverksamhet med minneskort, smartphones och skÀrmar. Gruppens 5G-utrymme har liten exponering för Kina. IstÀllet tillverkas nÀtverksteknologin i Sydkorea och Vietnam och andra viktiga komponenter som 5G-modemchips i USA.

TjÀnsten bör förbÀttras

Enligt analytiker borde hÄrdvarutillverkaren Samsung i sin nÀtverksavdelning ha problem med tjÀnsteerbjudandet, som gÀller nÀtverksdesign, testning, optimering och programvara, rapporterar Financial Times. Enligt företagsrelaterade kretsar vill Samsung förbÀttra sig hÀr och bland annat köpte TeleWorld Solutions, en Virginia-baserad nÀtverksleverantör, i januari 2020. Samsung letar ocksÄ efter experter för sitt serviceteam.

Enligt marknadsundersökningsföretaget Dell’Oro Group hade Samsung en relativt lĂ„g global nĂ€rvaro pĂ„ marknaden för telekommunikationsutrustning pĂ„ 3 procent 2019 – jĂ€mfört med Huawei med 28 procent, Nokia med 16 procent och Ericsson med 14 procent. Men med 5G RAN visar Samsung stark marknadsandel.

OcksÄ vÀrt att lÀsa: Samsung: Q3 / 2020 med rekordförsÀljning pÄ 54,5 miljarder dollar

Samsung fungerar ocksÄ som en mobilkommunikationsleverantör i Tyskland och har i huvudsak allt som behövs för att skapa ett rent 5G- eller 4G- och 5G-nÀtverk. Annars finns det bara Huawei, ZTE, Ericsson och Nokia inom detta omrÄde.
Samsung och Telefónica Deutschland testade framgÄngsrikt 5G fast nÀtverksaccess (FWA) i Hamburg. Pilotoperationen av 5G gigabit-teknik, dÀr ett antal privata hushÄll deltog gratis, Àgde rum frÄn december 2018 till februari 2019 i Hamburg-distriktet Hamm. Den sista milen tÀcktes av en 5G-anslutning i 26 GHz-intervallet. Testfrekvenser pÄ fyra gÄnger 100 MHz anvÀndes. Men 26 GHz Àr en mycket hög frekvens. Löv och buskar betyder redan en dÀmpning som ingenting gÄr igenom.

Samsung Electronics uppnÄdde en hög dataöverföringshastighet med 5G millimetervÄgsteknik i april 2020. I laboratoriet uppnÄddes 4,3 Gbit / s med en enhet; tillsammans med en andra uppnÄdde Samsung 8,5 Gbit / s mellan de tvÄ 5G-enheterna. Samsung vill vara i spetsen för utvecklingen av 5G-vÄgteknologi, sÀger Hyunho Park, senior vice president för nÀtverksverksamhet pÄ Samsung Electronics. 800 MHz i millimetervÄgspektrumet anvÀndes, vilket kombinerades med bÀraraggregering och MU-MIMO-teknik (fleranvÀndare, multipelingÄngar, multipelutgÄngar).

KĂ€lla: Golem

Annons: UpptÀck de senaste Samsung-smartphonesna nu pÄ Amazon. OcksÄ populÀrt bland Areamobile-lÀsare: ISOCELL Bright HMX frÄn Samsung ser lite pÄfallande ut.  Men det finns 108 miljoner pixlar pÄ den hÀr lilla sensorn.företag

Smarttelefonkameror: Sony Àr fortfarande marknadsledande

Smarttelefoner Àr nu utrustade med ett stort antal sensorer. För mÄnga Àr kamerasensorerna sÀrskilt viktiga. Samsung Galaxy M Prime har dykt upp pÄ en produktsida frÄn Amazon Indien.mobil

Samsung Galaxy M31: Prime-versionen dök upp pÄ Amazon

Galaxy M31 Àr sÀrskilt populÀr tack vare sitt enorma batteri. Nu kommer en annan version av enheten troligen att slÀppa marknaden. Med Axon 20 har ZTE redan presenterat den första smarttelefonen med en osynlig frontkamera.mobil

Samsung Galaxy S21: Ingen under-display-kamera i Samsungs flaggskepp

Den första smarttelefonen med en under-display-kamera finns redan pÄ marknaden. Samsung kommer förmodligen att arbeta med sin teknik ett tag.

Vi har markerat affiliate-lÀnkar med en asterisk. Vi fÄr en liten provision för ett köp via vÄr lÀnk och kan dÀrmed delvis finansiera den kostnadsfria webbplatsen med denna inkomst. Det finns inga kostnader för anvÀndaren.