PancakeBot, 3D-skrivaren för pannkakor (video)

PancakeBot, 3D-skrivaren för pannkakor (video)

År 2010, inspirerad av en artikel i tidningen Make om en engelsk designer som skapade en pannkaksmaskin tillverkad av Lego, Miguel Valenzuela, far och matentusiast, byggde det första för sina döttrar 3D-skrivare för pannkakor.

LÄS OCH: Skriv ut dina egna knep hemma

Hans första modell gjordes ocksÄ med Lego, och intresset som samlats av demonstrationsvideon som laddats upp pÄ Youtube uppmuntrade Valenzuela att gÄ vidare i sin design, ocksÄ i syfte att uppmuntra barn till programmering, teknik och robotik.

För den nuvarande modellen, presenterad i Bay Area Tillverkare Faire den 17 maj inspirerades han sedan av det normala 3D-skrivare: tvĂ„ motorer, med anvĂ€ndning av sĂ„ mĂ„nga remmar, styr positionen för batteridispenser, som rör sig pĂ„ banor som överförs av ett kort Arduino kan “rita” pannkakor av vilken form som helst, pĂ„ en uppvĂ€rmd tallrik som ska laga dem.

TyvĂ€rr Ă€r denna modell inte till salu, men om du vill försöka bygga en kopia av den Lego-baserade versionen kan du hitta alla instruktioner och detaljer pĂ„ den officiella webbplatsen. Under tiden lĂ€mnar vi dig tvĂ„ videor: en stoppa rörelse, skapad av uppfinnaren genom att animera pannkakor ritade av skrivaren, och uppenbarligen hans “bakom kulisserna”, dĂ€r du kan se hur alla modeller som anvĂ€ndes för den animerade videon producerades.