Peppa roboten med känslor (video)

Peppa roboten med känslor (video)

VD för SoftBank Masayoshi Son tillkännagav en ny kurs för företaget: robotik. Under en presskonferens som hölls i Tokyo avslöjade han en antropomorf typ av robot som heter Pepper som kan simulera mänskliga känslor och kan användas inom områden som barnvakt eller hjälp i butiker.

F√∂r Son, Peppar det skulle vara “den f√∂rsta roboten i v√§rlden med k√§nslor”, eftersom den skulle kunna l√§ra sig genom m√§nniskans interaktion och beteende och ladda upp alla sina erfarenheter till en molnserver som hanterar sin artificiella intelligens.

Peppar den är utrustad med helt ledade ben och som rör sig på ett mycket liknande sätt som den mänskliga, men den är utan ben, men har en surfplatta på bröstet, för bilder, videor eller meddelanden. Batteriet håller i 12 timmar.

Roboten är resultatet av samarbetet mellan SoftBank och ett franskt företag, Aldebaran Robotik, varav SoftBank har en majoritetsandel sedan 2012. Produktionen av Peppar anförtrotts Foxconn.

Företaget kommer att placera Pepper i två Tokyo-varuhus som ett test innan de sätter fler av dem runt om i landet. Det mest intressanta med Pepper är utan tvekan priset, cirka 2000 dollar.