Philips 288P6, vÄrt 4K-monitortest (foto)

Philips 288P6, vÄrt 4K-monitortest (foto)

Att vĂ€lja en 28 “bildskĂ€rm det Ă€r verkligen viktigt, med tanke pĂ„ att det Ă€r en diagonal som kanske inte passar alla skrivbord, och detta Philips 288P6 det kommer inte att göra sĂ„ mycket för att innehĂ„lla sin storlek, frĂ„n och med lĂ„dan, som fĂ„r dig att tro att du har köpt en TV istĂ€llet för en bildskĂ€rm.

Oavsett om det Àr en premiumprodukt det förstÄs ocksÄ av detta sÄvÀl som frÄn vikt av monitorn i sig, inte som den med sina bröder med mindre upplösning (8 kg, bas ingÄr). Den faktiska monitorkroppen Àr mer eller mindre i linje med tjockleken och dimensionerna pÄ en produkt av denna typ, men den innehÄller fortfarande 2 3 W högtalare vardera pÄ botten och dÀrmed orientera dem nedÄt. PÄ baksidan har vi ett extra utsprÄng dÀr vi hittar alla (mÄnga) kommunikationsportar, kylnÀtet och sidoknappen. Helheten Àr sedan ansluten till en bas ovanligt stark, bestÄende av en cirkulÀr del för att vila pÄ skrivbordet och en vertikal arm pÄ vilken monitorn kan glida lÀngs en skena pÄ 15 centimeter, vilket gör att vi enkelt kan anpassa den till den höjd som passar oss bÀst. Inte bara det: monitorn kan rotera horisontellt pÄ basen pÄ 65 ° per sida, medan den kan lutas 5 ° nedÄt och 20 ° uppÄt, och om du vill kan du ocksÄ rikta den pÄ plats portrÀtt, dvs. vertikalt.

Vi har redan nÀmntutmÀrkt anslutning, men nu ska vi se i detalj vad det bestÄr av: DVI, VGA, DisplayPort, HDMI / MHL, 2 USB 3.0 och 2 USB 2.0, varav en för snabb laddning; ljudingÄng, avsluta för hörlurar. Tack vare SmartDesktop dessutom kan skÀrmen delas in i fyra olika delar, med olika positioner för varje del, bÄde vertikalt och horisontellt, för att visa olika innehÄll samtidigt.

Ur teknisk synvinkel Ă€r Philips 288P6 en 28 ”LCD TFT-LED UltraClear Display som gĂ„r upp till upplösning 4K (3 840 x 2 160 @ 60 Hz). Den horisontella betraktningsvinkeln Ă€r 170 °, och i sjĂ€lva verket har vi inte registrerat nĂ„gra problem i den meningen, till och med tryckt oss nĂ€stan till den plana vinkeln medan svarstiden Ă€r 5 ms. SkĂ€rmen Ă€r mycket uppskattad ikontorsanvĂ€ndning typiska (surfning, e-post, foton, YouTube), och sĂ€rskilt i en omfattning av foto / video retuschering, men sĂ€ger inte nej till spel, Ă€ven om det inte Ă€r en varning som uttryckligen röstats för det senare syftet. FĂ€rgĂ„tergivningen Ă€r ganska övertygande, Ă€ven om vi har sett nĂ„gra djupare svarta, och i allmĂ€nhet Ă€r intrycket av en kontrast dĂ€r mer kan göras och av fĂ€rger som kan vara djupare. I synnerhet, genom att ansluta en dator som inte kan gĂ„ upp till maximal 4K-upplösning, kommer vi inte alltid att ha en tillfredsstĂ€llande upplevelse och, tack vare den stora storleken, Full HD Ă€r lite pĂ„ sin plats, returnerar bilder som Ă€r för mjuka och mindre definierade Ă€n vi skulle ha trott.

Tvivel om att du mĂ„ste lösa dig innan du fortsĂ€tter med köpet Ă€r faktiskt om du faktiskt anvĂ€nder 4K-upplösningen, med tanke pĂ„ att det för nĂ€rvarande inte Ă€r trivialt att hitta innehĂ„ll i detta format och att inte alla datorer stöder en sĂ„dan upplösning. AnvĂ€nda sig av Philips 288P6 vid lĂ€gre upplösningar Ă€r det synd och slöseri. Naturligtvis Ă€r det fortfarande en stor bildskĂ€rm som delvis kan ersĂ€tta en liten TVoch det faktum att den kan justeras i höjd och lutning gör den verkligen utmĂ€rkt för anvĂ€ndning pĂ„ kontoret, men det Ă€r fortfarande en produkt pĂ„ 560 € (tillgĂ€nglig för omedelbar leverans pĂ„ ePRICE), och det skulle vara synd att inte utnyttja den ordentligt . I vilket fall som helst representerar Philips 288P6 verkligen en bra investering över tiden, eftersom den Ă€r en avancerad bildskĂ€rm, som verkligen inte kommer att sluta vara konkurrenskraftig nĂ€r som helst.