Puzzlebox Orbit: Köra en helikopter med tanke

Puzzlebox Orbit: Köra en helikopter med tanke

Bli inte för upphetsad: som du kan gissa frÄn den inledande bilden, Bana det Àr inte en riktig helikopter, utan en skalmodell, endast helt kontrollerbar med din koncentration.

LÄS OCH: Den bioniska armen med superreflexer

Den har Àntligen kommit pÄ marknaden efter att ha skickat de bestÀllningar som gjorts igenom Kickstarter, Puzzlebox Orbit: en modell av en helikopter styrd med tanke genom anvÀndning av ett specialinstrument. Tillsammans med helikoptern fÄr du faktiskt ett huvudband utrustat med ett chip för EEG (elektroencefalografi), som kan registrera hjÀrnans elektriska aktivitet.

Enheten fungerar tack vare en mottagare för att sÀtta i hörlursuttaget pÄ en smartphone Android eller iOS: cirkeln överför impulserna som registrerats till applikationen som distribueras tillsammans med produkten, dÀr du kan se din nivÄ av koncentration, meditation och avkoppling: nÀr en viss uppmÀrksamhetströskel har överskridits kommer helikoptern att ta fart.

puzzlebox omloppshelikopter2

Enligt tillverkarna kan den hĂ€r enheten, förutom att vara en unik gadget av sitt slag, vara ett bra sĂ€tt att utveckla sin koncentrationsförmĂ„ga. Om du Ă€r intresserad av att köpa den kan du hitta den pĂ„ pris pĂ„ $ 229, ca € 170, pĂ„ den officiella webbplatsen.

Vi lÄter dig följa en kort demonstrationsvideo om operationen. Tror du att det kan vara ett anvÀndbart föremÄl sÄvÀl som roligt?