Qualcomm: Egen smartphone med Snapdragon 875 i planering

Qualcomm: Egen smartphone med Snapdragon 875 i planering

Qualcomm Àr kÀnt för Snapdragon-serien chipsets. Nu, i samarbete med Asus, ska varumÀrkets egen spelsmartphone dyka upp.

Snapdragon-serien anvÀnds som chipset i mÄnga Android-smartphones. I synnerhet flaggskeppsserien Snapdragon 8xx har gjort den kÀnd. Dessa SoC anses mestadels vara de snabbaste chipsets som finns idag och anvÀnds av de flesta Android-tillverkare i sina avancerade enheter. Dessa SoC: er Àr utvecklade av Qualcomm, som inte tidigare har producerat sina egna smartphones. Men det kan förÀndras i Är, vilket kan lÀsas i en rapport frÄn de taiwanesiska Digitimes.

Qualcomm och Asus arbetar tillsammans

KÀllor frÄn branschen rapporterar om ett samarbete mellan Asus och Qualcomm för att gemensamt utveckla en spelsmartphone. Asus har redan erfarenhet inom detta omrÄde med sin ROG-telefonserie; alla enheter i denna serie Àr utrustade med Snapdragon-chipsets. Asus ansvarar för design och utveckling av hÄrdvaran, enligt kÀllan, medan Qualcomm övervakar chipdesignen och mjukvaruintegrationen av deras Snapdragon 875. Den nya Snapdragon SoC kommer sannolikt att presenteras den 1 december, sÄ en Qualcomm-smartphone kan ocksÄ meddelas detta datum. Vanligtvis levereras alltid de första smartphonesna med Qualcomms nya flaggskepp i början av ett nytt Är.

Asus drar ocksÄ nytta av detta samarbete, eftersom de tvÄ företagen vill bestÀlla komponenter till sina smartphones tillsammans. Detta gör det möjligt för företag att sÀnka priset pÄ skÀrmar, kameramoduler, batterier eller till och med kylflÀnsar, eftersom en högre ordervolym uppnÄs. ROG Phone 4 kan till och med vara billigare Àn sin föregÄngare trots sin högre prestanda. De tvÄ företagen ska producera totalt en miljon enheter tillsammans, varav hÀlften Àr avsedd för Qualcomm respektive Asus.

Hittills finns det inga mer exakta detaljer pÄ nÄgon av de tvÄ telefonerna, men förvÀntningarna pÄ spelsmartphones Àr helt tydliga. En hög uppdateringsfrekvens, hög prestanda och god kylning Àr de viktigaste argumenten för motsvarande enheter. Eftersom Qualcomm och Asus uppenbarligen köper samma komponenter uppstÄr frÄgan var skillnaden mellan en Qualcomm-mobiltelefon och ROG Phone 4 kommer att vara.

KĂ€lla: Android Authority

OcksÄ populÀrt bland Areamobile-lÀsare: Qualcomms Tech Summit kommer att Àga rum den 1 och 2 december.  Företaget kommer ocksÄ att presentera Snapdragon 875 hÀr.företag

Qualcomm Snapdragon 875: Chipset för OnePlus 9 och Galaxy S21 kommer i december

Qualcomms Tech Summit kommer att Àga rum i början av december. Företaget kommer förmodligen att introducera Snapdragon 875. qualcomm snapdragon soc ombordföretag

Qualcomm: Snapdragon-chipsets i nÀsta Huawei-smartphones som P50?

Huawei P50 med Snapdragon 875-chipset. Att komma dit Àr svÄrt, men bÄde Huawei och Qualcomm Àr intresserade. Qualcomm: Lahaina har tydligen kodnamnet Snapdragon 875 och 875+tema

Qualcomm: Lahaina har tydligen kodnamnet Snapdragon 875 och 875+

Lahaina-kodnamnet nÀmns i en tweet i samband med kommande Qualcomm SoCs Snapdragon 875 och 875+.

Vi har markerat affiliate-lÀnkar med en asterisk. Vi fÄr en liten provision för ett köp via vÄr lÀnk och kan dÀrmed delvis finansiera den kostnadsfria webbplatsen med denna inkomst. Det finns inga kostnader för anvÀndaren.

Tillbaka

1 2 Qualcomm: Egen smartphone med Snapdragon 875 i planeringBildgalleri för “Qualcomm: Egen smartphone med Snapdragon 875 i planering”