Rankningen av de tio mest levande stÀderna i vÀrlden

Rankningen av de tio mest levande stÀderna i vÀrlden

I öppningsbilden kan du se resultaten frÄn den senaste omröstningen, publicerad den Monocle Magazine, pÄ tio mest levande stÀder i vÀrlden.

LÄS OCH: I Kina designas undervattensstaden

Kriterierna för att utvÀrdera stÀderna baserades pÄ brottslighet, kollektivtrafik, kulturaktiviteter och ekonomi. Denna ranking, som inkluderar bra tre japanska stÀder, verkar ganska i strid med de som presenteras av andra kÀllor. Till exempel rankningen 2013 publicerad avEkonom det satte Melbourne först och inkluderade inte nÄgon stad i Land of the Rising Sun.

Enligt Monocle Àr de klassiska utvÀrderingsmetoderna inte lÀngre tillrÀckliga för att beskriva livskvaliteten i en stad och av den anledningen bestÀmde han sig för att upprÀtta listan ocksÄ att anvÀnda parametrar som kan inkludera hur mycket en stad Àr lÀmplig för ett modernt liv:.

TyvÀrr inkluderar listan inte italienska stÀder och vi kommer att bli nyfikna pÄ att veta var de första skulle vara placerade. Vilken erfarenhet har du i din stad, Àr du glad eller tror du att det skulle vara nÄgot att förÀndra? LÄt oss veta i kommentarerna.

Gata