Rapportera försök för att förklara Google Stadia-misslyckande

Rapportera försök för att förklara Google Stadia-misslyckande

Googles Stadia skulle alltid misslyckas, men en ny rapport hÀvdar att problemet inte saknar funktioner eller ett litet spelbibliotek. Det Àr Google.

“Vi pratade med spelutvecklare och utgivare som sa att det finns tvĂ„ huvudsakliga skĂ€l till att deras spel inte finns pĂ„ Stadia”, sĂ€ger en ny rapport i Business Insider. “Google erbjöd dem inte tillrĂ€ckligt med pengar, och de litar inte pĂ„ att kvicksilverföretaget hĂ„ller fast vid spel pĂ„ lĂ„ng sikt.”

Thurrott.com-lÀsare kommer att veta att detta speglar en Äsikt som jag skrev tillbaka i november, nÀr Microsofts Project xCloud Àntligen dök upp i förhandsgranskningsform och omedelbart var bÀttre Àn vad Google kunde erbjuda. Anledningen? Microsoft har en etablerad relation med spelindustrin och förstÄr den marknaden. Google gör det inte.

Och BI-rapporten lÀgger lite data till den teorin och noterar att medan Google planerar att förbÀttra urvalet av spel i Är, sÄ innehÄller det inga blockbusters-titlar frÄn de oberoende spelutvecklarna som blockerar biblioteken pÄ PlayStation, Xbox och VÀxla.

“Vi kontaktades av Stadia-teamet”, sa en indieutvecklare till publikationen och lĂ€t ett tema som uppenbarligen upprepades av andra kĂ€llor. ”Vanligtvis med den typen av saker leder de med nĂ„got slags erbjudande som skulle ge dig ett incitament att följa med dem. [But the incentive] var typ av obefintlig. Det Ă€r det korta. ”

FrĂ„gan Ă€r egentligen att Google inte erbjöd tillrĂ€ckligt med pengar för att motivera att investera i en ny plattform. “Det finns inte tillrĂ€ckligt med pengar dĂ€r”, sa en kĂ€lla. Googles erbjudande var “sĂ„ lĂ„gt att det inte ens var en del av konversationen.”

Det finns naturligtvis andra problem med Stadia, och Googles oförmĂ„ga att hĂ„lla fast vid produkter och tjĂ€nster under lĂ„ng tid Ă€r en av dem. “Kan du se dig sjĂ€lv komma in i en lĂ„ngvarig relation med Google?” frĂ„gade en utvecklare retoriskt. ”Med Googles historia vet jag inte ens om de arbetar pĂ„ Stadia om ett Ă„r. Det skulle inte vara nĂ„got galet som Google gör. Det ligger inom deras track record. ”

Mitt perspektiv pÄ Stadia har inte förÀndrats sedan november: Google erbjuder inte bara utvecklare tillrÀckligt med incitament för att ta en chans pÄ tjÀnsten, det ger inte spelare tillrÀckligt med incitament. Och tills eller om det inte Àndras fortsÀtter jag att ge det ett pass.