Revolution i TV-vÀrlden med DVB-T2-standarden: vem mÄste byta TV, vem som fÄr Ätkomst till bonusen

Det finns mÄnga spelare inom smart-tv-sektorn men det viktigaste förblir Samsung (foto)

I vÀrlden av Italienska TV-enheter en Àr pÄ vÀg att hÀnda Rotation, vars övergÄngsfas redan har börjat. Detta kommer definitivt att slutföras den 20 juni 2022, nÀr alla TV-apparater i Italien kommer att kunna ta emot program som sÀnds med standarden DVB-T2 / HEVC: alla inkompatibla enheter mÄste vara ersatt. Dessutom frÄn 1 september 2021 faststÀllt att det kommer att vara nödvÀndigt byta ut trÄdapparater och avkodare som inte Àr aktiverade för visning högupplösta program. LÄt oss se hur man förbereder oss för dessa tvÄ viktiga tidsfrister.

Vad Àr DVB-T2?

De DVB-T2 det Àr en utvecklad standard av den gamla (DVB) och kommer att kunna stödja upplösningar upp till 8K och system, i syfte att hantera flera dataflöden bÄde inkommande och utgÄende. Det infrastrukturella genomförandet av DVB-T2 kommer ocksÄ att behövas för gratis frekvenser ingÄr i bandet 700 MHz, som sedan kommer att upptas av 5G-nÀtverk. Faktum Àr att vissa TV-kanaler sÀnder exakt pÄ dessa frekvenser.

Vad mÄste bytas ut?

Det finns inget behov av att byta ut TV-antennen men matcha förÄldrade TV-apparater med en avkodare eller köp en ny TV. Du kan redan kontrollera om din enhet kan visa innehÄll i HD, bara logga in pÄ kanaler numrerade frÄn 501 pÄ digital mark för att verifiera det.

Det kommer ocksĂ„ att bli nödvĂ€ndigt att justera eller byta ut TV: n som stöder inte standarden DVB-T2 eller (HEVC), vilket Ă€r nödvĂ€ndigt för optimal komprimering av videoströmmar. DVB-T2 och HEVC-kompatibilitet de gĂ„r hand i hand. Det Ă€r möjligt att verifiera kompatibilitet med HEVC 10-standarden som försöker komma Ă„t kanaler 100 Ă€r 200 av digital markbunden: vem kommer att kunna se sĂ€ndningen med beskrivningen “Ha sedan en kompatibel enhet. För vissa TV-apparater, a enkel programuppdatering för kompatibilitet med HEVC 10-standarden.

Vilka TV-apparater Àr kompatibla med de nya standarderna?

Enligt lag Àr alla apparater pÄ marknaden frÄn och med 2017 de Àr kompatibla med DVB-T2 och HEVC standarder. De pÄ marknaden som börjar frÄn December 2018 de Àr kompatibla med HEVC 10-standarden, dvs 10-bit istÀllet för 8-bitar som standard HEVC.

Hur mycket kostar avkodare för att uppgradera förÄldrade TV-apparater?

PĂ„ marknaden Ă€r redan tillgĂ€ngliga olika produkter till olika priser: det börjar frĂ„n ungefĂ€r 15 € för de mest grundlĂ€ggande för att komma till sui 100 € för de mer avancerade, som skiljer sig Ă„t i integrationen av fler ingĂ„ngar (inklusive satellit) och mer kraftfulla processorer.

Vem kan fÄ tillgÄng till regeringens TV-bonus?

Den italienska regeringen har förberett en bonus för alla som kommer att behöva ta justeringskostnad av din TV genom att köpa en avkodare. Bonusen bestĂ„r av en maximalt bidrag pĂ„ 50 € för alla hushĂ„ll med JAG FÖRSTÅR mindre Ă€n 20 000 €. Produkter kompatibel med bonusen listas pĂ„ den officiella webbplatsen för ministeriet för ekonomisk utveckling, hittar du allt pĂ„ denna adress.

Bonuskompatibla produkter inkluderar bÄda avkodare det dÀr nya TV-apparater.

Via: Communications Courier