RoboCup 2014: fotbolls-VM för robotar (foto)

RoboCup 2014: fotbolls-VM för robotar (foto)

Jag VÀrldsmÀsterskapen vÀrd i Brasilien, men passionen för fotboll i landet slutade det inte: 21-24 juli faktiskt RoboCup, fotbolls-VM för robot.

LÄS OCH: De första robot-OS kommer att hĂ„llas 2020

RoboCup Àr ett evenemang som invigdes 1997, med det framsynta mÄlet att kunna skapa ett team av robotar som kan konkurrera med vinnarna av den mÀnskliga versionen av turneringen för 2050-upplagan. Varje Äterupplivning av utmaningen mellan robotspelare samlas varje Är tusentals fans frÄn hela vÀrlden.

Årets utgĂ„va, som hölls i Joao Pessoa, Brasilien, samlade cirka 4000 robotspecialister frĂ„n 45 olika lĂ€nder. TĂ€vlingen omfattar olika kategorier av robotar, och pĂ„ den officiella webbplatsen kan du hitta alla resultat frĂ„n de olika disciplinerna.

Trots de imponerande resultat som uppnÄtts i Är, Àven nÀr det gÀller roboternas estetiska mÀnsklighet, Àr vi nog lÄngt ifrÄn den tid dÄ dessa elektroniska spelare kommer att kunna tÀvla med de mÀnskliga vÀrldsmÀstarna. Men om du vill titta nÀrmare pÄ en av de riktningar dÀr robotik rör sig kan du titta pÄ de rika Bildgalleri hÀmtad frÄn bilderna i tÀvlingen.

KĂ€lla: WSJ