Roboten som skapar kartor för att hitta cykelvÀgar

Roboten som skapar kartor för att hitta cykelvÀgar

Vill du se fler cykelvÀgar runt? Tja ocksÄ till roboten skapad av Radwende, som skapades exakt för att kartlÀgga stÀder och föreslÄ var cykelvÀgarna ska placeras.

LÄS OCH: Boske, prototypen med noll slagcykel

Roboten skapades för att kartlÀgga Wiesbadens gator, en tysk stad som Àr sÀrskilt fientlig för dem som Àlskar att resa pÄ cykel. Roboten identifierar anvÀndarnas vÀgar Android Àr iPhone som anvÀnder en specifik app under sina resor och skapar dÀrmed en karta Crowdsourcing av de rutter som mest Äkt med pedaler. Ju fler cyklar som passerar pÄ en viss vÀg, desto tydligare Àr det att ÄtgÀrder mÄste vidtas dÀr.

Roboten finns för nÀrvarande i konstmuseet i Wiesbaden, dÀr den ritar kartor fram till 2 juli. Det finns för nÀrvarande inget projekt frÄn Radwende att göra sin idé resvÀgs, som mer Àr en konstinstallation Àn ett konkret hopp om att förÀndra saker i Wiesbaden.

Det Àr faktiskt möjligt att köpa en utskrift av kartan för 150 euro eller Ànnu mindre, eftersom priset sjunker med en euro för varje körd kilometer med appen.

Men Àven om en Wiesbaden ingen kommer att ta upp samtalet för att förtjocka nÀtverket av cykelvÀgar, Radwendes robot Àr ett utmÀrkt exempel pÄ hur teknik kan lösa stadshanteringsproblem.