Ryden, bilbatteriet som laddas pÄ 12 minuter

Ryden, bilbatteriet som laddas pÄ 12 minuter

Elbilar Àr dyra och de beror till stor del pÄ att batterier Àr dyra, och som om det inte var tillrÀckligt tar det lÄng tid att ladda dem. TvÄ problem som kan lösas med en ny teknik frÄn Power Japan Plus.

LÄS OCH: Hur man laddar en telefon helt enkelt genom att gĂ„ in i ett rum utan kablar

Power Japan Plus har verkligen tillkÀnnagett en teknik som kallas Ryden, o Dubbelkolbatteri, vars kolanoder och katoder möjliggör laddning 20 gÄnger snabbare Àn nuvarande litiumjonbatterier.

Dessutom skulle de nya batterierna inte vÀrmas upp mycket mindre, faktiskt inte alls, vilket skulle eliminera problemet med att skapa ett batterikylsystem.

Slutligen batterierna Ryden de skulle ocksÄ kosta mindre eftersom de skulle anvÀnda vanligare och till och med gröna material, eftersom företaget skulle hitta sÀtt att utveckla organiskt kol frÄn bomull.

Den enda faktorn dÀr batterierna Ryden och litiumjonerna Àr identiska Àr autonomin, men att ladda ett Nissan Leaf idag tar det 4 timmar med batterierna Ryden 12 minuter skulle rÀcka.

Power Japan Plus har förklarat att det för tillfÀllet bara kommer att producera batterier för vissa marknader, sÄsom medicin- och satellitsektorn, men att det Àr redo att licensiera tekniken till biltillverkare som vill anvÀnda den för att producera egna batterier.