Rymdhissen Àr klar 2050

Rymdhissen Àr klar 2050

Rymdloppet har alltid diskuterats mellan raketer, skyttlar och moduler av olika slag. Under de senaste Ären har en ny möjlighet uppstÄtt konkret som överger den traditionella metoden baserad pÄ framdrivning att anvÀnda en rymdhiss.

Uppenbarligen Àr en av de första intresserade av denna typ av teknik NASA som har arbetat med projektet i flera Är för att utvÀrdera lÀmpliga medel för att skapa detta komplexa transportsystem; emellertid Àr den amerikanska enheten inte den enda berörda. Byggföretaget Obayashi nyligen tog över hans planer för konstruktion av en rymdhiss Är 2050.

LÄS OCH: VĂ€rldens första kommersiella rymdhamn Ă€r en liten stad i New Mexico

Enligt projektet frÄn det japanska företaget kommer fordonet att stÄ 96 kilometer frÄn ytan och tillÄta transport av förnödenheter och mÀnniskor till mycket mer fördelaktiga kostnader Àn nödvÀndigt med de medel som för nÀrvarande anvÀnds.

EnvÀgsresan pÄgÄr sju dagar och leder till en rymdstation ansluten till terminalen. Företaget har dock klargjort att genomförandet av projektet fortfarande Àr i de inledande faserna och för att slutföra projektet krÀvs material med specifika egenskaper, sÀrskilt motstÄndskraft mot spÀnning, som vi Ànnu inte har.

Vid basen för den framtida framgÄngen för hissen skulle det finnas kolnanoteknik, som Obayashi sÀger kommer att vara till stor hjÀlp för att slutföra hissen. I detta avseende kommer den stora utmaningen att vara att skapa gudar kolnanorör tillrÀckligt lÀnge.

För nÀrvarande Àr storleken pÄ dessa strukturer inte lÀngre Àn 3 cm lÄng, men Yoji Ishikawa, forsknings- och utvecklingsdirektör vid Obayashi, Àr övertygad om att 2030 tillrÀckligt med resultat kommer att uppnÄs för att fÄ projektet frÄn marken.

Gata