Rymdskeppet Rosetta och selfien med kometen

Rymdskeppet Rosetta och selfien med kometen

Rymdskeppet Rosett av den europeiska rymdorganisationen Àr engagerad i jakten pÄ en tio Är lÄng komet som tog den vÀldigt lÄngt frÄn jorden, men det betyder inte att den inte Àr uppdaterad pÄ det senaste sÀttet: i selfie. UppnÄ kanske en utmaning med Nyfikenhet, Rosetta han tog ett foto av sin reskamrat, kometen sjÀlv, som bakgrund.

LÄS OCH: RadiovĂ„gor frĂ„n rymden

Fotoet togs med en videokamera som Àr en del av verktyget som kommer att anvÀndas för att analysera kometen en gÄng Philae, landningsmodul, kommer den att ha lÄst den. För nÀrvarande Àr himmelkroppen 30 mil frÄn Rosetta, och pÄ bilden kan vi se en del av dess sida och en solpanel, 14 meter lÄng.

Detta skott Ă€r resultatet av en sammanslagning av tvĂ„ foton med olika exponeringar för att förbĂ€ttra detaljerna. En teknik som i fotografering kallas HDR vilket normalt lĂ€mnar ett slags svagt sken, vilket ökar “sci-fi” -effekten av fotot Ă€nnu mer.

Samtidigt letar Rosettas team efter det bÀsta stÀllet att landa, en komplex uppgift med tanke pÄ kometens ojÀmna terrÀng, vilket inte alltid ger rÀtt mÀngd solljus till modulens paneler. Landningsplatsmeddelandet berÀknas anlÀnda den 15 september.