SAM, de smarta uttagen för att göra ditt hem smart (video)

SAM, de smarta uttagen för att göra ditt hem smart (video)

“Spara, Automatisera Ă€r Kolla in det“(Spara, automatisera och övervaka). Det hĂ€r Ă€r orden vars förkortning ger namnet till SAM, intelligent eluttag som syftar till att förvandla ditt hem till en helt smart miljö.

LÄS OCH: Anova, laga mat med din smartphone

Hemautomation Àr ett omrÄde som fÄr mer och mer uppmÀrksamhet: det Àr ingen tillfÀllighet att alla huvudmÀrken tillkÀnnager nya linjer för hushÄllsapparater som kan reglera deras beteende enligt vissa parametrar, styrbar via smartphone eller med Ätkomst till nÀtverket. Men hur ska man hantera alla vanliga föremÄl vi har hemma, som vi verkligen inte kan tÀnka oss att ersÀtta i sin helhet?

Utvecklarna av senseplug.io, som har startat en kampanj den Kickstarter att samla in pengar till SAM, ett eluttag som lovar att förÀndra beteendet hos vÄr elektriska utrustning: det inkluderar rörelse-, temperatur- och ljussensorer som kan anvÀndas för att reglera antÀndningen av det som Àr fÀst vid den.

Genom en applikation pĂ„ vĂ„r smartphone kan vi faktiskt program SAM att “tĂ€nda lampan vid 7”, strax innan vi Ă„tervĂ€nder, eller att starta elspisen “om temperaturen sjunker under 17 grader”. Om vi ​​vill spara pengar kan vi stĂ€nga av julbelysningen “efter att de har förbrukat 10 kWh” eller enklare, kontrollera nĂ€r vi anlĂ€nder till kontoret om vi har glömt en lampa som Ă€r tĂ€nd och slutligen stĂ€nga av den.

Om han lyckas uppnÄ mÄlet med 75 000 dollar inom en mÄnad kommer vi att kunna börja se SAM i hem redan i september i Är, Àven om det först bara var i Amerika. Med tanke pÄ svÄrigheten att fÄ sÀkerhetscertifieringar har skaparna faktiskt meddelat att de har skjutit upp versionen för andra lÀnder tills de har konstaterat att det finns nÄgot intresse.