Samsung och Ford arbetar med lÀttare bilbatterier

Samsung och Ford arbetar med lÀttare bilbatterier

Biltillverkaren VadstÀlle och gruppen Samsung SDI (grön filial till det koreanska företaget) har nyligen visat nya typer av bil batteri som, genom att kombinera en litiumjonkomponent med en bly-syrakomponent, skulle ha lÀngre varaktigheter Àn de som vanligtvis anvÀnds.

LÄS OCH: KlĂ€der blir bĂ€rbara batterier tack vare nanoteknik

Systemet start-stopp, finns i 70% av Ford-bilarna, det Àr en teknik som stÀnger av bilen nÀr den stannar i en kö eller i ett trafikljus. Frekvent anvÀndning av denna funktion leder till förfall mycket snabbare Àn i en vanlig bil.

De nya kombinationsbatterierna har en motstÄnd större stress orsakad av att bilen stÀngs av och pÄ, sÄ att du kan anvÀnda start-stopp-systemet mer och dÀrför spara mer brÀnsle.

Framtiden för denna teknik ligger dock i de alltmer utbredda hybridbilarna: genom att optimera designen skulle det vara möjligt att fÄ batterier för elmotorer upp till 40% mer att lÀsa Àn nuvarande nickel-metallhydrid.

Även om dessa batterier fortfarande Ă€r under utveckling och dĂ€rför Ă€nnu inte Ă€r integrerade i nĂ„got system Ă€r förutsĂ€ttningarna för framtiden verkligen utmĂ€rkta och med tanke pĂ„ att alternativen, t.ex. nanorör kol, verkar fortfarande avlĂ€gset, Ă€r alla anstrĂ€ngningar som syftar till att förbĂ€ttra tekniken baserad pĂ„ litium Ă„tminstone mĂ€rkbar.

Gata