Samsung och Oculus VR: parade för virtual reality

Samsung och Oculus VR: parade för virtual reality

Samsung, som vanligt, vill inte vara kvar i nÄgon av de sektorer som berör teknologierna under utveckling: vissa rykten hade meddelat företagets projekt ocksÄ i riktning mot virtuell verklighet, och den hÀr nyheten verkar Ànnu mer sannolik nu nÀr det verkar som om den koreanska jÀtten har förhandlat fram en partnerskap med Oculus VR.

LÄS OCH: Adrian Wong: frĂ„n Google Glass till Oculus VR

Om det Àr lite överraskande Àr tanken pÄ en möjlig samarbete med huvudkonkurrenten inom virtuell verklighet finns det faktiskt ett par förtydliganden: under tiden bör produkten som hÀrrör frÄn detta avtal inte fungera som en antagonist för Oculus Rift. Det skulle faktiskt vara en enhet utan skÀrm, skapat för att anvÀnda Samsung-smartphones som huvudskÀrm, och vars mÄl skulle vara meraudiovisuell underhÄllning Àn spelet, den marknad för vilken den föddes Oculus.

Det verkar ocksĂ„ som att bĂ„da företagen har nĂ„got att dela: om Oculus VR Ă€ger inom detta omrĂ„de programvara red erfarenhet som sĂ€tter Samsung ett steg före alla nya utmanare, kan virtual reality-företaget fĂ„ tidig tillgĂ„ng till nya OLED-skĂ€rmar produceras av Samsung, frĂ„n deras definition “bortom 1080p” vilket verkar vara avgörande för deras fĂ€rdplan för hĂ„rdvara.

För nÀrvarande har inget av företagen bekrÀftat samarbete pÄ ett sÀtt officiell: vi vÀntar dÀrför pÄ att se om virtuell verklighet verkligen kommer att bli nÀsta tekniska omrÄde som Àr avsett att störa vÄra dagliga vanor.

GATA: GrÀnsen