Samsung säger adjö till plasma-tv

Samsung säger adjö till plasma-tv

Förra året Panasonic han bestämde sig för att sluta med plasma-TV-apparater och det var omedelbart tydligt att denna teknik var, om inte dagar, numrerad. Nu också Samsung följer samma väg, är det uppenbart att vi snart inte längre kommer att höra om dessa tv-apparater som trots de utmärkta recensioner som uppenbarligen inte uppfyller marknadens fördel.

L√ĄS OCH: Samsung testar Tizen p√• smarta TV-apparater (foto)

Bakom valet av Samsung skulle det finnas en önskan att fokusera på mer attraktiva tekniker, som t.ex. 4K eller den böjda skärmar avbryter produktionen i november. Och även om företaget ännu inte har angett när aktierna tar slut kan det vara en bra tid att köpa en och njuta av deras överlägsna bildkvalitet.

Och även om en 4K HDTV plasma kan verka som en utmärkt idé, det stora problemet med denna teknik kvarstår: kostnaden mycket högre än en LCD. En kostnad som faktiskt vägde mer än den visuella avkastningen för en marknad som i de flesta fall bestämmer med plånboken, inte med ögonen. Men tack och lov ökar LED-TV: ns kvalitet från generation till generation.

För närvarande praktiskt taget ensam LG producerar fortfarande plasma-tv, men med tanke på de tidigare skulle det snart kunna ge upp och fördöma denna kategori till glömska.