San Francisco Airport kommer att testa ett röstnavigationssystem för blinda

San Francisco Airport kommer att testa ett röstnavigationssystem för blinda

Flygplatsen i San Francisco aktiverar ett pilotprogram som kan hjÀlpa blinda resenÀrer att flytta mellan terminaler, tack vare nÄgra sensorer.

De Terminal 2 flygplatsen kommer faktiskt att fyllas i september med smÄ sensorer som gör att hela omrÄdet kan kartlÀggas internt och ger navigering i realtid, precis som om du var pÄ gatan.

För att starta experimentet har företaget som hanterar flygplatsen ingÄtt ett partnerskap med företaget Inomhus, som handlar om positionering i slutna miljöer och med föreningen Fyr för blinda.

Sensorer, som Àr baserade pÄ teknik BlÄtand, de kostar $ 20 vardera och synkroniseras med en app som ger information till anvÀndaren nÀr de rör sig i miljön eller passerar en viss punkt. För nÀrvarande har 300 sensorer installerats, vilket borde ha en autonomi pÄ cirka fyra Är.

Appen anvÀnder röstteknologi för att ge vÀgbeskrivningar och vÀgbeskrivningar och förklara vad som ligger framför dig inom en radie av cirka trettio meter. Tack vare detta system kommer blinda mÀnniskor att kunna veta nÀr de Àr nÀra barer, grindar, restauranger, eluttag, bankomater och badrum.

Systemet har dock ocksÄ en kommersiell aspekt, genom att ansluta till appen till terminalinformationssystemet kan synade anvÀndare inte fÄ rabatter och sista minuten kommersiella erbjudanden precis nÀr de passerar framför butiken som erbjuder dem, en vÀlsignelse för marknadsföring.

Det Ă€r ingen tillfĂ€llighet att ett mycket liknande system redan hade anvĂ€nts av Virgin Atlantic att erbjuda rabatter och erbjudanden till alla som reser till Met’s Citi Field i New York.