Seaboard, ROLI: s mjuka tangentbord, fÄr ett lÄn pÄ 12 miljoner dollar (video)

Seaboard, ROLI: s mjuka tangentbord, fÄr ett lÄn pÄ 12 miljoner dollar (video)

Kust det Àr en avgörande innovativ produkt inom det musikaliska omrÄdet: det Àr faktiskt en tangentbord som i stÀllet för de klassiska styva tangenterna har en mjuk yta med reliefer arrangerade pÄ samma sÀtt som piano.

LÄS OCH: 15 tekniska prylar som alla vill ha

Ett mycket intressant verktyg men som ofta hĂ€nder i dessa fall ocksĂ„ frĂ„n kosta nĂ€stan oöverkomligt: ​​den börjar frĂ„n $ 1 999 för den grundlĂ€ggande treoktavmodellen, upp till $ 8 888 för den 88-nyckelmodellen. Dessa priser orsakas ofta av den lĂ„ga kommersiella kraften hos dessa produkter, som, som syftar till en smal nisch av entusiaster, inte samlar intresset för viktig finansiering.

ROLI, tillverkaren av Seaboard verkar emellertid ha avbrutit detta paradigm: idag tillkÀnnagav det ett avtal av finansiering $ 12,8 miljoner, genomförd av Balderton Capital (investerare ocksÄ i LoveFilm och Kobalt Music Group) tillsammans med FirstMark Capital (investerare i Pinterest och Shopify), Indexera företag (investerare i Sonos och SoundCloud), och med strategiskt deltagande frÄn Universal Music.

Det Àr ett av de största innehaven i ett musikhÄrdvaruföretag, vilket öppnar stora horisonter för ROLI: förutom lanseringen av nya enheter, antydda av VD: s ord Roland Lambkommer det Àntligen att finnas möjlighet att öka produktionen av Seabord (och förhoppningsvis sÀnka kostnaderna lite), för att inte tala om utvecklingen av Seabord Ekvatorn ljudmotor, utvecklat för att dra full nytta av Seaboards unika funktioner men potentiellt tillÀmpligt pÄ ett stort antal musikenheter.

lamm, kommer frÄn kinesiska och sanskritiska filosofistudier vid Harvard, bodde i ett Zen-kloster i Japan och arbetade som en jazzpianist. Han uppfann Seaboard 2009 medan han studerade design hos Ron Arad vid Royal College of Art och byggde prototypen pÄ fritiden innan han fick finansiering för ROLI 2012. Utvecklingsteamet har hittills vuxit frÄn tre personer till 33.

”Den hĂ€r produkten Ă€r bara början”, Sade han i en intervju. Vi hoppas att detta verkligen kan vara fallet, ocksĂ„ tack vare den just erhĂ„llna investeringen, och att snart se andra innovativa musikinstrument med enorm potential pĂ„ marknaden: under tiden lĂ€mnar vi dig demonstrationsvideo möjligheterna med det mjuka tangentbordet Seaboard.

GATA: TechCrunch