Seagate kommer att marknadsföra en 8 TB hÄrddisk

Seagate kommer att marknadsföra en 8 TB hÄrddisk

Seagate hĂ„ller pĂ„ att införa en 3,5 ”hĂ„rddisk e 8 terabyte tillgĂ€ngligt utrymme, fĂ„r spela in för maximal kapacitet i detta format. Western Digital, en viktig konkurrent till det aktuella företaget, hade lyckats fĂ„ kapacitet upp till 6 TB, men bara med hjĂ€lp av helium.

LÄS OCH: Sony skapar magnetbandet pĂ„ 185 TB

Gasen, som minskar friktionen pÄ skivorna, anvÀndes inte i Seagate-modellen som anvÀnder ett visst system för lÀsning och skrivning av data. I synnerhet Àr bitarna skrivna av en apparat som Àr större Àn den som lÀser dem, sÄ med ett genialt system för partiell överlagring av skrifterna Àr det möjligt att komma in mer data pÄ samma utrymme.

Det finns inga officiella datum eller priser för tillfÀllet, men 6TB Seagate-modellen, som tillkÀnnagavs i april, kostar 300 dollar och det Àr inte svÄrt att förestÀlla sig att den hÀr nya hÄrddisken kommer att ha betydligt högre priser.

Om ditt behov Àr att fysiskt ha all information med dig (bokstavligen) kan denna skiva vara för dig; dock Àr det bra att komma ihÄg att det Àr bra att lita pÄ sÀkerhetskopieringssystem, kanske i molnet, för att undvika riskerna med ett enda lagringssystem.

Gata