Sensationell upptÀckt: Blodet hos unga mÀnniskor föryngrar Àldre

Sensationell upptÀckt: Blodet hos unga mÀnniskor föryngrar Àldre

TvÄ olika forskargrupper kom till samma slutsats. Transfusioner av blod frÄn yngre individer till Àldre individer hÄller de sina hjÀrtan och hjÀrnan unga, sÄ kanske Àr det dags att titta pÄ dina barnbarn med ett nytt utseende och skÀrpa hundarna.

LÄS OCH: Primaternas matematiska förmĂ„gor

Forskningen Àr baserad pÄ ett experiment frÄn 1950 av Dr. Clive M. McCay frÄn Cornell University. Dr. McCay du upptÀckte att efter att ha kopplat blodkÀrlen hos tvÄ möss med ett förfarande som kallades parabios, att de Àldre genomgick en föryngringsprocess tack vare den yngre plasma, men han kunde inte förklara varför.

De nya experimenten har visat att hemligheten ligger i nivĂ„erna av proteiner, som finns rikligt med i yngre blod, och som kan “vĂ€cka upp” uthĂ„llighet celler hos Ă€ldre försökspersoner, vilket stimulerar skapandet av ny vĂ€vnad.

Den första studien, publicerad i Natur och leds av den kaliforniska forskaren Saul Villeda, fokuserade pÄ hjÀrnan och bekrÀftade att blodtransfusion via parabios reverserade effekterna av Älder, vilket kraftigt förbÀttrade de Àldre musens kognitiva funktioner. En upptÀckt som kan revolutionera behandlingen av Alzheimers och andra degenerativa hjÀrnsjukdomar orsakade av Äldrande.

Den andra studien, publicerad i Science och genomförd av Dr. Amy J. Wagers frÄn Harvard, det visar att de höga nivÄerna av proteinet GDF11, nÀrvarande i blodet hos yngre försökspersoner, orsakade det skapandet av nya vÀvnader i hjÀrtat hos Àldre.

Det finns för nÀrvarande tvÄ stora grÄomrÄden pÄ denna sensationella upptÀckt: det första Àr att Àven om vi kan förutse ett liknande svar, Àr vi inte sÀkra pÄ att tester pÄ möss fungerar pÄ samma sÀtt pÄ mÀnniskor.

Det andra stora problemet Àr möjligheten till a cancer. NÀr de stimuleras kan stamceller kraftigt öka sannolikheten för okontrollerad tillvÀxt, och vi vet Ànnu inte hur vÄr kropp skulle reagera pÄ vissa stimuli.

Emellertid skulle knappast nÄgon vÀlja en framtid med senil demens snarare Àn att bekÀmpa och riskera cancer i Älderdomen, sÄ forskare Àr fortfarande entusiastiska och positiva till denna upptÀckt som har all potential att öka inte bara mÀnniskors liv utan ocksÄ mÀnniskors liv. kvalitet.