Sense, sfÀren som tar hand om din sömn (video)

Sense, sfÀren som tar hand om din sömn (video)

De smarta föremÄlen som allt oftare kommer in i vÄra hem har mÄlet att förbÀttra livskvaliteten, förenkla och hjÀlpa oss i mÄnga av vÄra dagliga handlingar. Hittills hade dock en mycket viktig aspekt ignorerats: sova.

LÄS OCH: Smart sĂ€ngklĂ€der, sĂ€ngen som alltid bestĂ„r

Tack vare KÀnsla, ett nytt projekt anlÀnde nyligen till Kickstarter, men frÄn och med nu kommer det att vara möjligt att övervaka vÄra vilotimmar e förbÀttra kvaliteten: en liten lysande sfÀr kommer faktiskt att kunna samla information om den miljö vi sover i med hjÀlp av gudar sensorer för att kontrollera ljus, luftfuktighet och temperatur och föreslÄ vad du ska Àndra för att sova bÀttre.

Sense sÀljs i kombination med en liten skiva för att sÀttas in i vÄr kudde: det kommer att spela in vÄra rörelser och nattliga ljud och ge sfÀren ytterligare information om vilokvaliteten. Alla dessa data kan sedan ses via enAnsökan, dÀr vi hittar en sammanfattande utvÀrdering av sömnkvaliteten och mÄnga diagram för att kontrollera dess framsteg.

Utöver detta kan vi anvÀnda smarttelefonen ocksÄ förbÀttra ögonblicket för uppvaknande: Sense kommer faktiskt att vÀcka oss nÀr vÄr sömn Àr svagast, undvika den fruktansvÀrda kÀnslan av att ha avbrutit ett ögonblick i mitten men ocksÄ se till att vi Àr redo vid den tid vi hade stÀllt in kvÀllen tidigare.

Förverkligandet av projektet Àr nu sÀkert, eftersom Sense pÄ bara tio dagar i stort sett har överskridit mÄlet pÄ $ 100.000 som skaparna hade satt. Om du vill köp en till introduktionspriset har du fram till 22 augusti: kosta det Àr $ 99 för versionen med en kudde och $ 129 för versionen med tvÄ kuddar.