Series X-funktioner som inte kom till rubrikerna

Series X-funktioner som inte kom till rubrikerna

Den hÀr veckan kommer att fyllas med spelhÄrdvarutillkÀnnagivanden. IgÄr meddelade Microsoft Xbox Series X-specifikationerna och i morgon kommer Sony att dra tillbaka gardinerna pÄ vad som Àr under huven pÄ PlayStation 5.

Medan vi vÀntar pÄ att se vad Sony har att erbjuda, har jag lÀst nÀstan allt som publicerats om serien X och det finns nÄgra saker som Àr vÀrda att notera nÀr de gick vilse i alla andra meddelanden.

Efter lanseringen av Elite-serien 2-styrenheten med det integrerade batteriet, var det en oro för att nÀsta generations styrenhet skulle anvÀnda en liknande installation. Tack och lov anvÀnder nÀsta generations styrenhet som kommer med serien X 2xAA-batterier och anslutningsporten Àr ocksÄ USB-C. Och om du har Àldre styrenheter fÄr de en mjukvaruuppdatering för att arbeta med den nya serien X och fÄ fördelarna med minskad latens ocksÄ.

En av de stora intressepunkterna för de nya konsolerna Àr antalet rÄa TFlops de kan leverera. Vi vet redan att utgÄngen för konsolen kommer att vara 12TFlops men som Digital Foundry pÄpekar finns det ocksÄ hÄrdvarubaserad strÄlspÄrningsbehandling; nÀr den funktionen Àr aktiverad lÀgger serien X ut nÀrmare 25 TFlops.

Det finns ocksÄ en punkt pÄ lagringen som mÄste klargöras. Det finns tvÄ lagringsalternativ: Microsofts fina solid state-expanderbara lagringsalternativ liksom det mer traditionella USB-expanderbara alternativet.

För nÀsta generation kommer du bara att kunna anvÀnda USB-lagring för titlar frÄn Xbox One, 360 och den ursprungliga Xbox. Om du behöver utbyggbart lagringsutrymme för serie X-titlar mÄste du köpa lagringsenheten eftersom USB-grÀnssnittet inte Àr tillrÀckligt snabbt för den nya Xbox Velocity-arkitekturen.

Microsoft visade ocksĂ„ en ny Instant Resume-funktion för Series X. Även om den hĂ€r funktionen kommer att göra att du hoppar in i dina spel betydligt snabbare, Ă€r en funktion som sĂ„ smĂ„ningom kommer att vara möjligheten att göra detta pĂ„ alla xCloud-enheter – tĂ€nk dig att spela spel pĂ„ konsolen och sedan i tandlĂ€karens vĂ€ntrum kan du hĂ€mta direkt dĂ€r du slutade.

Men det stora som Microsoft inte direkt meddelade men jag tror att bevisen finns för att stödja det, företaget indirekt bekrÀftat Lockhart finns. Den hÀr nedre konsolen förvÀntas kosta mindre Àn den kraftfullare Anaconda och det kommer att ge Xbox-spelare fler alternativ eftersom jag förvÀntar mig att serien X kommer att bli dyr.

Hur gjorde Microsoft detta? Vi mÄste hoppa in i en tidsmaskin.

LÄngt tillbaka nÀr vi först började höra om de nya konsolerna skrev jag upp att kodnamnen var Lockhart och Anaconda. NÀr Microsoft tillkÀnnagav sina nÀsta generations planer hÀnvisade det till familjen enheter som en Scarlett.

Men sedan backade företaget och sa att det bara arbetade pÄ en konsol, som heter Scarlett, och Anaconda-namnet började blekna ur minnet. Men kom ihÄg att Xbox One X fick kodnamnet Scorpio och vad etsade Microsoft pÄ moderkortet pÄ den enheten? En skorpion.

Hoppa tillbaka till idag, nĂ€r Digital Foundry kunde se det nya delade moderkortet, vad etsades pĂ„ det? En orm … eller en Anaconda. Om Microsoft verkligen kallade den hĂ€r enheten Scarlett, varför satte de inte nĂ„got relaterat till det pĂ„ tavlan istĂ€llet för en orm?

Företaget har inte officiellt erkÀnt att Lockhart existerar men bitarna stÀmmer nu överens med den information som jag har rapporterat om för att bekrÀfta att enheten Àr verklig, frÄgan blir nÀr kommer den att meddelas?

MĂ€rkt med Anaconda, Lockhart, Microsoft, Xbox